Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, İsviçre merkezli uluslararası ilaç şirketi Novartis'in, Türkiye'de rüşvet karşılığında haksız kazanç elde ettiğine ilişkin basında yer alan haberlerüzerine soruşturma başlatıldı.
Alınan bilgiye göre, Başsavcılığın basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek başlattığı soruşturma, memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek.
Sağlık Bakanlığı da iddiaların, denetim elemanları marifetiyle büyük titizlik ve hassasiyetle incelenip soruşturulacağını bildirmişti.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Novartis'in Türkiye'de rüşvet dağıttığı yolundaki ilgili iddialarla ilgili incelemede ilk değerlendirmede sorun görünmediğini ve sonucun önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi.
İsimsiz bir ihbarcının İsviçre merkezli ilaç şirketi Novartis'i bir danışmanlık şirketi üzerinden Türkiye'de rüşvet dağıtarak toplam 85 milyon dolar değerinde yeni iş ve rekabet avantajı sağlamak ile suçladığına ilişkin bir haber yer almış, söz konusu iddiaların ardından sağlıkBakanlığı inceleme başlatmıştı. Gümüş gazetecilerin sorusu üzerine, "Novartis konusundaki incelememizde ilk değerlendirme sonucunda sorun görünmüyor, sonucu önümüzdeki hafta açıklayacağız" dedi.
Milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...