Amerikan Başkanlık seçimlerinin Demokrat adayı Barack Oama, bugün uzun menzilli füze deneyen İran'ı büyük bir tehdit olarak nitelendirirken, bu ülkeye uygulanan yaptırımların sertleştirilmesi çağrısı yaptı.
ABC televizyonunun Good Morning America programına katılan Obama, "Müttefiklerimizle İran üzerine daha büyük baskı yapılması konusunda çalışmalıyız" dedi. Obama, kendisi başkan olsaydı çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıracağını söyledi. Demokrat başkan adayı, İran'ı n fikir değiştirmesi için ekonomik yaptırım tehditlerinin daha güçlü vurgulanması gerektiğini ifade ederek, son birkaç yılda bunun başarılamadığını savundu. Obama, George Bush döneminde İran'a ihracatta 10 kattan fazla artış yaşandığı yönüdeki haberlere de dikkat çekti.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ise, füze denemeleriyle İran tehdidinin hayal ürünü olmadığının görüldüğünü söyledi. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da konuşan Rice, "Füze kalkanı projesine karşı çıkarak bir İran tehdidinin bulunmadığını iddia edenler bunu İranlılarla konuşmalı" dedi.
Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe ise Japonya'da yaptığı açıklamada denemelerin İran'ın dünyaya karşı yükümlülükleriyle örtüşmediğini ifade ederek, "İran rejimi bu tür faaliyetlerle sadece halkını uluslararası toplumdan daha da soyutluyor" yorumunu yaptı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...