Özel sektörde çalıştıracak 500 madenciyi aylardır bulamayan kurumun önünde, vatandaşlar kuyruk oluşturuyor. Yetkililerin iş gücü istemiyle ilgili kesinleşen kararın olmaması ve duyurusu yapılmaması nedeniyle başvuruların TTK'yi kapsamayacağını belirtmelerine rağmen vatandaşlar müracaatta bulunmayı tercih ediyorlar.
Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın müjdesinin ertesi gününden itibaren kurumlarına yoğun müracaat yaşandığını, çok sayıda kişinin kaydının alındığını söyledi.
İş gücü istemiyle ilgili Hazineden henüz yazı ulaşmadığını, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) için başvuruların yapılacak duyurudan sonra alınacağını belirten Yiğit, şunları kaydetti:
''Kurumumuz ve TTK Genel Müdürlüğü işçi alımıyla ilgili çalışmalar yaptı. Nüfus yapısıyla ilgili tespitler gerçekleştirdik. İşçi alımı kurumumuzun izni doğrultusunda TTK'ye ait müessese müdürlüklerine müracaatlarla yapılacak. Kurumumuzda şu an yapılan kayıtların TTK için kullanılmayacağını söylememize rağmen vatandaş ikna olmuyor. Kentteki yerleşim yerlerine nüfusları oranında kontenjanlar ayrılarak başvurular kabul edilecek. Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün bazı köyleri dışındaki müracaatlar da kabul edilmeyecek. Şu ana kadar 1804 kişi işsizlik kaydı yaptırmıştır.''
-ÖZEL SEKTÖRE İLGİ YOK-
Yiğit, özel sektörün 500 eleman talebi olduğunu, kayıt için gelen vatandaşları bu doğrultuda yönlendirdiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
''Şu anda vatandaşlarımızın başvuruları bir anlam ifade etmiyor. Kuruma gelen vatandaşları özel sektöre yönlendiriyoruz. Ancak, 'Biz TTK için geldik'' diyerek teklifimizi reddediyorlar. Başvuru yoğunluğu devam ediyor. Herhangi sınırlama getirmeden vatandaşlarımızın işsizlik kayıtlarını kabul ediyoruz. Bu yıl haziran ayına kadar 6 bin 861 olan işsiz kaydı sayısı başvurularla artacaktır.''
Başvuru yapanlardan Erhan Hotlu (26), uzun yıllar tekstil işinde çalıştığını, şu an ise işsiz olduğunu ifade ederek, ''müracaatların TTK için geçerli olmayacağı söylendi, ancak her ihtimale karşı yaptırdık. Özel sektörde çalışmayı düşünmüyoruz. İş güvenliği, sigorta primleri ve maaş konusunda TTK'nin imkanları hiç bir yerde yok'' diye konuştu.
İdris Özat (33) da herhangi işte çalışmadığını, TTK'ye girerek madenci olmak istediğini kaydetti.
TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik de başvuruların yoğunluğundan zaman zaman kargaşalar yaşandığını, işçi alımlarıyla ilgili işlemler tamamlandığında istihdam edilecek işçilerin nitelikleri, başvuruların nereye ve ne şekilde yapılacağı, aday belirleme işlemleri ve sonuçları hakkında ''www.taskomuru.gov.tr'' adresinde duyurularda bulunulacağını kaydetti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...