E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Özgür Özel'den dikkat çeken adaylık ve İmamoğlu açıklaması: Emin olmasınlar 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Özel, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davaya ilişkin, "Yargıtay’ın onay aşamasına kadar öyle bir süreç yürür ki pişman olurlar bu kararı verdiklerine." dedi.

28.10.2024 - 10:58
Özgür Özel den dikkat çeken adaylık ve İmamoğlu açıklaması: Emin olmasınlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında hakkında, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan ahmak davasına ilişkin konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Özel, İmamoğlu’nun hakkında açılan dava ve cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağına ilişkin “Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç yürür ki Ekrem Bey aday olur. Ayrıca şu anda çıkacak karar İstinaf kararı, adaylığa engel değil. Yargıtay’ın onay aşamasına kadar öyle bir süreç yürür ki pişman olurlar bu kararı verdiklerine.” dedi.

Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"TAYYİP BEY SİZE 'ÖZGÜR BEY ORAYA GİDİP BİR DURUMA BAKIN, TOPARLAYIN’ DEDİ Mİ?"
“Sizin Güneydoğu gezinizde iktidarın bir payı var mı? Size Tayyip Bey veya iktidardan herhangi bir başkası ‘Özgür Bey oraya gidip bir duruma bakın, toparlayın’ dedi mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Ben Güneydoğu gezisine gideceğimi Haziran ayı sonunda duyurdum ve bunu eylül ayına doğru yapmayı düşünüyordum. Hatta benim niyetim 1 Eylül barış Günü’nde Diyarbakır’da olmaktı. Ama sonra ayağımı kırdım. Şeyi de düşünmüştüm, önce ya da sonra Demirtaş’a gidip haftayı 7’ye tamamlamak. Sonra da grup toplantımda bir okuma yapmayı, CHP bu meseleye nasıl bakıyor diye. Böyle bir hedefimiz vardı. Ayak kırılınca tabii, Diyarbakır’a gidip kürsüye çökmeden, Mardin’de yer sofrasına oturmadan olmaz. O yüzden erteledik. Çok kış gelmeden yapmaya karar verdik. İlan ettiğimizde daha Devlet Beyin Salı konuşması da yoktu. İlki olunca bizim arkadaşlar ertelesek mi dediler. Bir daha ertelemek için kafamın kırılması lazım dedim. Ben bu geziyi Bahçeli’den çok önce söylemişim. Gidecekken bir gün önce de Bahçeli’nin bu Abdullah Öcalan’a özgürlük ifadeleri çıktı. Gezi daha da bir farklı anlamlandırıldı. Ama sizin sorduğunuz büyük yalan şöyle; milletvekilimiz Umut Akdoğan televizyon yayınında ona iki ayrı soru soruluyor. Aralarında 20 dakika var. Bu sorulardan birinde ‘Sizce DEM’in el sıkacağından Erdoğan’ın haberi var mıdır?’ mut Beyin cevabı şu; ‘Ya sık sık görüşüyorlar, mutlaka şunu demiş olabilir, sen bir git dolaş oraları bir ellerin, sık bakalım ne olacak Türkiye’de.” İkinci soru; ‘Özgür Beyin Diyarbakır’a gidişi ile ilgili bu kararı nasıl verdi?’ Özgür Beyin bu kararı nasıl verdi, hedefi ne sorusunu soruş montajla bir internet sitesi Tayyip Beyle sık sık görüşüyorlar, sen bir git bakalım kısmını montaj yaptılar ve bunu yaydılar. En son Türker Ertürk bir daha söyledi bunu. Dostça davranmıyor tuhaf şeyler yapıyor. Ondan önce bilmem kaç derece diye bir internet sitesi bunu yaydı biz de elimizden geldiğinde haberin yalan olduğunu duyurduk. Birçok yerde kalktı arsızlarda duruyor. Ben Tayyip Bey işle CHP Gene Merkezi’ne geldiği günden sonra hiç sohbet etmedim. Hiç Yargıtay açılış gününde karşılaştık el sıkıştık, merhaba dedik yani."

“SERT YAP DİYENLERİN DEDİKLERİNİN 5 KATINI YAPABİLİRİM AMA 5 YIL DAHA ERDOĞAN’A KATLANMAYA HAZIR OLSUNLAR”
Altaylı’nın “yeterince sert muhalefet yapmamakla suçlandığını” hatırlatması üzerine Özel, şunları kaydetti:

“Bunu bana söyleyenler olduğunda, bana bir sert muhalefet tarif et diyorum. Ne yapayım ne yapmayalım. Mesela okullar pis, 973 ilçeye yazı yollayın bu okulları çocuk mahremine saygılı bir şekilde öğretmenlerden kurulu bir kadro ile ziyaret edin sorunu tespit edin velilerle konuşun, okullara destek evrelim, en yakın belediyemizi yönlendirelim, uzak kalana hizmet satın alçağız deyip yollayın. O en can meseleye bu şekilde yaklaşmak mı sert muhalefet? Yoksa Ey Tayyip Erdoğan senin evinde altın varaklı tuvaletin varken bu okulların tuvaletinin hali ne desem mi daha sert? Bence birincisi daha sert muhalefet. Millet rozetlerini bile çıkarmış bazıları okullar rahatsız olmasın diye. CHP eğitim komisyonu gelmiş bakmış etmiş deterjan verelim şunu bunu yapalım diyorlar, birçok müdür gece gelin demiş. Köpük köpük yıkadık o okulları. Çünkü Mansur Bey sayı verince bastılar hemen, 600 bilmem kaç okula bu hizmeti vermeye başlıyoruz dedi, 500’ü vazgeçtik dedi. Siyaset uğruna çocukların sağlığını tehdit altına atıyorlar. Sert muhalefet etkili olan muhalefettir. Esas mesele, yenidoğan ünitelerinde ölen bebekler meselesinde yumuşak muhalefet mi yaptık? Mesele o ama üslup başka bir şey. Ben Meclis’in en sert muhalefet yapan grup başkanvekiliydim. Arkada gittiğimizde de çözüm odaklı DEM ile MHP de kavga ederse arayı ben buldurmaya çalışırdım. Biz aynı masanın etrafında çorba içebilen insanlarız. Şöyle bir sahtekarlık yapmıyorum diye yumuşak muhalefet oluyor. Herkes MHP ile DEM arkada birlikte iftar yaparlar öne çıkınca terörist bunlar, elini sıkan da bilmem nedir falan. Bak nereye geldiler. Ben içeride nasılsan dışarıda aynıyım. Kişisel polemiğe girmiyorum. Bir gerçek var, bana televizyonda gördüğünde kanalı değiştiren adamın dur ya ne diyor demesi lazım. Bu olmadan olmayacak. Ben o sert yap diyenlerin dedikleri sertliğin 5 katını yapabilirim hiç sorun yok ama 5 yıl daha Erdoğan’a katlanmaya hazır olsunlar. Ben Tayyip Erdoğan’ı önümüzdeki seçimde, eğer erken olursa aday olabiliyor YSK kararı yüzünden ya da onun belirleyeceği adayı yenip, Atatürk’ün partisini cumhuriyetin ikinci yüzyılında iktidar yapmak istiyorum.

KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERME: KENDİME YENİLİRSEM O ZAMAN KAYBEDERİM, ONUN İÇİN CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM
31 Mart’ta bu yöntemle birinci parti olduk. Doğru adaylarla, doğru yöntemleri kullanarak, kadınlara ve gençlere alan açarak, örgüte hak ettiği kıymeti vererek. 40 yıl sonra ilk kez bu partiye genel başkan geldi, ilçe binalarına giderek. Avşa Adası’ndaki temsilcilik binasına gidip bir çay içmeden ben orada çalışmaya başlamıyorum. 47 yıl sonra birinci parti olduk ve o günden bugüne de anketlerde birinci partiyiz. İkiye düşeriz bire çıkarız bilmem ne ama seçimi kazanma potansiyelindeyiz, potadayız, yüzde 25 cam tavanı tuzla buz ettik. Bunu yaparken de şunu demiştik, Ecevit dünyadaki rüzgârları doğru okuyarak, Türkiye’de seçmene çok doğru şekilde dünyadaki sol rüzgârları tercüme ederek, ortanın solunu kastediyorum, iyi bir kadro hareketiyle, gençlerle, Deniz Baykal’ı 36 yaşında bakan yaparak ve nezaketle partisini iki genel iki yerel seçimden, 10 yılda 4 seçimden birinci parti çıkardı. Ben de bunu yapacağım dedim. İlkini yaptım, ikincisi iktidarı değiştirecek olan seçim. Başaramazsam ertesi gün bırakırım ama dahasını söyleyeyim, başarısız olacağımıza inanmıyorum. Nasıl oluruz biliyor musunuz, bizim hepimizin ortak çıkarlarını bir kenara bırakıp kendimi düşünür, nasılsa bu seçim kazanılacak diye düşünür inanır bu yetkiler bana geçsin der, ya da tarihe geçen cumhurbaşkanı ben olayım Tayyip Erdoğan’ı yenen dersem, kendime yenilirsem o zaman kaybederim. Onun için de cumhurbaşkanı adayı değilim, partiyi iktidara taşımaya adayım.”

"İSRAİL’İN TÜRKİYE’YE SALDIRMA İHTİMALİ YOK"
Erdoğan’ın İsrail’e yönelik söylemlerinin ardından İsrail’in Türkiye’ye yönelik saldırı yapabileceğine ilişkin oluşturulan gündem hakkında da konuştu. Özel, “Gizli oturum tutanakları 10 yıl açıklanamaz, verin bilgiyi neyse üstüme düşen yapacağım ama konuşmadıklarınızı ifşa ederim” dedim şimdi ifşa ediyorum ki sizin bilmediğiniz hiçbir şey içeride konuşulmadı. Demek ki neymiş İsrail’in Türkiye’ye saldıracağı ile ilgili her iki bakanın milletin vekillerine anlatabileceği bir veri yokmuş. Şunu diyebilirlerdi sızar diye vermiyoruz, bunu da demediler. Geldiler ben orada yeni hiçbir şey öğrenmedim. Belki birkaç rakam o da İsrail’in saldıracağına yönelik değil de genel Türkiye’nin kabiliyetleriyle ilgili falan. İsrail- Türkiye çatışmasına ilişkin hiçbir şey yok. Bence de İsrail’in Türkiye’ye saldırma ihtimali yok. Bir terör saldırısının arkasında olabilir, Türkiye’de de siyasi suikast işlenebilir, yarın çeker beni vurdurur bu değil işgal veya direkt saldırı Türkiye’ye füze atma yok, olmaz, yapamaz, İsrail cürmü kadar yer yakamaz Türkiye NATO’nun üyesi uluslararası kuruluşların üyesi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözler Kabine'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine bugün toplanacak. ...
Bakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı ...
Dervişoğlu'ndan Öcalan tepkisi: Tıkıldığı delikten çıkarılmayacak
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda ...
 
81 ilden Cumhuriyet coşkusu! Mansur Yavaş: Çok güzelsin Türkiye!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 101'inci yılını farklı etkinliklerle ...
MHP'de istifalar sürüyor
MHP Burdur İl Başkanlığı’ndaki değişikliğin ardından sekiz ilçe başkanı istifa etti.
İmamoğlu'ndan TUSAŞ açıklaması: En büyük vatan borcumuzdur
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, SAHA EXPO Fuarı’nda ...
 
Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinin ismi belli oldu
Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı yeni partinin adının ismi ve amblemi belli ...
Zafer Partili Sevdagül Tuncer emniyete götürüldü
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tuncer, ifadesi alınmak ...
CHP'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Araçlar geri istendi mi?
CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na parti tarafından tahsis ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
yunanistan
1. Lig
survivor all star
ygs soru ve cevapları
A Milli Takım
Zlatan Ibrahimoviç
Devlet Bahçeli
lollipop