ABD’deki şehirleşmenin yatay olduğuna dikkat çekilen haberde, mesafeler arasındaki uzunluğun araba kullanmayı zorunlu kıldığının ve Amerikalıların işe bisikletle ya da yürüyerek gitmelerinin zorluğunun altı çiziliyor. Bu çerçevede bir alternatif olarak görülebilecek demiryollarına işaret edilerek, metro istasyonlarındaki park alanlarının hiç olmadığı kadar dolu olduğu vurgulanıyor ve ABD’de halkın petrol alımının yüzde iki ile üç arasında düşmeye başladığı belirtiliyor.
Habere göre, "dünya Amerikalılar için tekrar küçülüyor". Dört kişilik bir ailenin ülke içinde seyahat etmesinin en az 2 bin dolara mal olduğu belirtiliyor ve Amerikalı yatırımcıların, artık ülke dışı ve deniz aşırı yatırımlarını azaltmaya başlayabileceği vurgulanıyor. Bu çerçevede petrol fiyatlarındaki artışın aileleri birleştirebileceği ve "küresel mesleklerin eve dönüşüne" neden olabileceği dile getiriliyor.
Daha az petrol tüketiminin hava kirliliği oranının da azalmasına ve küresel ısınmanın yavaşlamasına neden olacağına dikkat çekilirken, bunun dolaylı olarak Amerikan halkının sağlık sorunlarını azaltacağı vurgulanıyor.
Dergi için bu konuda araştırma yapan Kaliforniya Üniversitesi sağlık-ekonomi profesörü J. Paul Leigh’ın çalışması, petrol fiyatlarındaki artışın geçtiğimiz yıl 2200 kişinin hayatını kurtardığı ve önümüzdeki bir yıl içinde 2000 kişinin daha hava kirliliğinden ölmesinin böylece önleneceği sonucunu ortaya koydu.
Amerikalılar için en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezitenin de bu çerçevede azalması bekleniyor. Eskiye oranla daha çok yürümek ve bisiklet kullanmak sayesinde daha fazla insan hayatının ve bu yolla harcanan yılda milyarlarca doların da kurtarılacağı görüşü dile getiriliyor. Haberde, mart ayından haziran ayına kadar bisiklet satışlarındaki artışa da dikkat çekilerek, geçen yıla oranla bisiklet satışlarının yüzde 57 arttığı belirtiliyor.