E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli'nin uluslararası test sürüşleri, Fransa'da gerçekleştiriliyor 

Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli, Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen uluslararası test sürüşleri ile ilk kez yollara çıkmaya hazırlanıyor.

15.10.2024 - 20:50
Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli nin uluslararası test sürüşleri, Fransa da gerçekleştiriliyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, markanın ikon modellerinden Renault 5'in tamamen elektrikli versiyonunun Fransa'da düzenlenen uluslararası test sürüşlerine, Türkiye'den toplam 21 basın mensubu katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MAİS A.Ş. Genel Müdürü Berk Çağdaş, Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli'nin, gelecek yıl Türkiye'de de satışa sunulacağını belirtti.

Çağdaş, "Tüm dünya ile biz de Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli'yi kullanmak ve sürüş deneyimini yaşamak için Nice'te bir araya geldik. Şimdiye kadar Renault modellerinde görülmemiş 'Reno Avatar' özelliğiyle dikkat çeken, elektrifikasyon teknolojisini araçtan şebekeye şarj özelliğiyle aynı zamanda bir tasarruf nesnesi haline getiren bu modeli, biz çok sevdik. Kompakt boyutları ve kendine has tasarımı ile daha şimdiden Fransa sokaklarını rengarenk hale getiren bu modeli, Türkiye'deki kullanıcılarla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tasarımı, sürüş deneyimi, kullanımı kolay elektrikli dijital teknolojisi, yerel ve sorumlu döngüsel üretim sistemi ile Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli, şirketin fosil yakıtlardan elektrik enerjisine geçiş hedefinde yeni standartlar belirlemek üzere ihtiyaç duyabileceği tüm özelliklere sahip bir model olarak öne çıkıyor.

Sürüş sırasında tasarruf etmek, keyif yaşamak ve günlük hayatı kolaylaştırmak üzere tasarlanan Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli, Google destekli entegre OpenR Link sistemi, Reno avatarı veya V2G gibi segmentinde pek bulunmayan teknolojileri bünyesinde barındırıyor.

- Heyecan verici tasarım

Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli, Renault'nun diğer modellerine uygulanan tasarım kodlarını yeniden yorumluyor. İkonik bir otomobilin ruhunu, retro-fütüristik tasarım unsurlarını ve duyguları gerçek anlamda harekete geçiren detaylarla bir araya getirerek modern bir bütün oluşturuyor.

Renault ürün gamındaki ışık imzası, Renault 5 Turbo'daki sis lambalarıyla aynı noktada, ön tampona yerleştirilen yuvarlatılmış köşelere sahip iki dikdörtgenden oluşuyor. Renkli tavan çizgisi (siyah, kırmızı veya sıcak titanyum), koyu kırmızı dikey stop lambaları ve gövdenin canlı renkleri, orijinal Renault 5'i ve şehre getirdiği canlılığı hatırlatıyor.

Model, minimum gövde uzantılarıyla 18 inç jantlar, önde 1,55 metre, arkada 1,53 metre geniş iz açıklığı ile gövdeyle aynı hizada tekerlekler ve 4 metreden kısa (3,92 metre) gövde uzunluğuyla, modern ve kompakt gövde orantılarına sahip.

Yatay mimarili ve oval kenarlara sahip, yolcuya bakan iki katmanlı dikdörtgen gösterge paneli bulunan ön konsolda, Renault 5 nesillerinin en belirgin özellikleri şık bir şekilde bir araya geliyor. Tamamen geri dönüştürülmüş plastik su şişelerinden üretilen denim kumaş, "techno" donanım seviyesinin koltuklarında, ön konsolunda ve kapı panellerinde kullanılıyor.

Çift yatay ekran, modelin iç mekanına çağdaş, ileri teknolojili ve eğlenceli bir görünüm kazandırıyor. 10,1 inçlik dijital gösterge ekranı (giriş seviyesinde 7 inç), tüm sürüş bilgilerini sürücüye gösteriyor ve beş farklı görünüm seçeneği bulunuyor. Merkezi bilgi-eğlence ekranı, tüm versiyonlarda 10 inç olarak bulunuyor. Techno ve "iconic" donanım seviyelerinde Google destekli entegre OpenR Link sistemi de yer alıyor. Batarya, 326 litrelik geniş bagaj kapasitesi sağlamak üzere araç zemininin altında konumlandırılıyor.

Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli, ikisi ikonik "Pop Sarı" ve "Pop Yeşil" olmak üzere beş gövde rengiyle pazara sunulacak. Bunlar, 1970'lerin kataloğunda yer alan ve Renault 5 ile hafızalara kazınan iki sembolik renkten esinleniyor.

- "AmpR Small" kullanılıyor

Performanstan ödün vermemek üzere geliştirilen yeni ve tamamen elektrikli platform AmpR Small kullanılarak üretilen ilk otomobil olarak dikkati çeken model, sadece 10,3 metre dönüş çapı ile şehirde üstün manevra kabiliyeti sağlıyor. Şasinin en önemli unsurlarından birini, dar virajlarda gelişmiş dinamik performans, geniş virajlarda daha fazla denge sağlayan ve ayrıca darbe seslerini azaltarak konforu artıran çok kollu arka süspansiyon oluşturuyor. Ürün gamındaki en güçlü motor, 150 beygir güç ve 245 Newtonmetre anlık tork sağlıyor. Bu versiyon 0-100 kilometre/saat hızlanmasını 8 saniyede ve 80-120 kilometre/saat ara hızlanmasını ise 6,1 saniyede tamamlıyor. Modelin hızı, elektronik olarak 150 kilometre/saat ile sınırlandırılıyor.

Renault 5 E-Tech yüzde 100 Elektrikli, yeni bir sanal seyahat arkadaşı olan Reno ile yollara çıkan ilk otomobil olma özelliği taşıyor. Gerçek bir kişiliğe sahip avatar Reno, müşterileri hem aracın içinde hem de dışında kullanıcı deneyimleri boyunca destekliyor ve onlarla etkileşim kuruyor. Oluşturulan empati duygusu, kullanıcı ile model arasındaki duygusal bağı güçlendiriyor. Sese yanıt verirken aynı zamanda proaktif de olabiliyor ve sürüş koşulları değiştiğinde kendiliğinden yeni ayarlar öneriyor. Günlük hayatı kolaylaştırmak adına, müşterilerin en sık sorduğu 200 soruya Renault tarafından önceden verilen yanıtlarla cevap verecek şekilde programlanan Reno, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanlığı 12,5 milyar liralık kira sertifikası ihraç etti
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaklaşık 12,5 milyar liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.
Dünya Bankası: Dünyanın yarısı için yoksulluğu bitirmek bir asırdan fazla sürebilir
Dünya Bankası, küresel yoksulluğun azaltılmasında kaydedilen ilerlemenin ...
Borsa günü yükselişle kapattı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,85 değer kazanarak 8.860,30 puandan tamamladı.
 
Kredi kartlarından katkı payı alınmasını içeren düzenleme ertelendi
AK Parti Grup Başkanı Güler, savunma sanayii destekleme fonu teklifi görüşmelerinin ...
Bakan Şimşek ABD'ye gidiyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında yurt dışı ...
Bakan duyurdu: Yeni sistem başlıyor
Aile Rehberi Sistemi hayata geçirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ...
 
Yetki belgesi olmayan çalışamayacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde "Yapı Ustaları ...
Dilek Güngör yazdı: Kart ve kredi borç yapılandırma başvuruları başladı
Ekonomideki darboğazdan en çok etkilenen vatandaşlar, kredi ve kart borçlusu ...
Yabancıların çalışmasını kolaylaştıracak hamle Resmi Gazete'de yayımlandı
Türkiye'deki yabancı uyrukluların çalışma izniyle ilgili yaşadığı sorunları ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Eczacıbaşı
DEAŞ
kardemir karabükspor
Milwaukee Bucks
Microsoft
Danimarka
Odtü
Resmi
terör