E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Rice: Ak Parti İle Çalışmaya Devam 

ABD'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ABD'li mevkidaşı Condoleezza Rice ile bir araya geldi. AKP'ye kapatma davasını değerlendiren Rice, ''Son dönemde mükemmel çalışma ilişkileri kurduğumuz bu hükümetle çalışmaya devam edeceğiz'' dedi

6.06.2008 - 13:13
Rice: Ak Parti İle Çalışmaya Devam

Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Rice, AKP ile kurulan çalışma ilişkilerini "Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir tecrübe" olarak niteledi.


Rice, "Düşüncemiz, Türkiye'nin bu meseleyi demokratik süreç ve kurumlar içerisinde çözeceğidir. Ama biz, mükemmel bir çalışma ilişkisi kurduğumuz, ortak değerleri paylaştığımız ve son bir yıldır pek çok zor konuda artan bir biçimde işbirliğine gittiğimiz bu hükümetle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.


"PKK ortak düşmanımız"


Condoleezza Rice, basın toplantısında PKK sorununa da değindi; terör örgütü için bir kez daha "ortak düşman" vurgusu yaptı.


Rice, PKK ile mücadelede İran'la yapılan işbirliği konusunda ise, "Biz daha çok Irak'ın Türkiye'ye bu konuda destek vermesi üzerinde yoğunlaşıyoruz" demekle yetindi.


Ali Babacan ise İran'la işbirliğini şu sözlerle değerlendirdi: "Sınır ötesi operasyonlarda Amerikan askeri güçlerinden büyük destek alıyoruz. Ama operasyonlar sınıra yaklaştığında İran'la da iletişim oluyor."


İran'ın nükleer programına da değinen Babacan, Türkiye'nin bu ülkeyle diyalog halinde olduğunu ancak bölgede nükleer silaha karşı olduklarını vurguladı.


Dışişleri Bakanı, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'la ilgili alacağı yaptırım kararlarına uyulacağını söyledi.

Cheney ve Hadley ile de görüştü


Ahu Özyurt / CNN TÜRK / Washington


Babacan, Washington temasları çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Başkan'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley'le de görüştü.


Parti kapatma konusu görüşmelerde gündeme gelmedi. Ancak Babacan, AKP'nin kapatılması halinde başbakanlığa hazırlandığı yönündeki iddiaları değerlendirdi: "Bu söylentiler fitne fesat amaçlıdır."


Hadley ve Cheney ile bir araya gelen Babacan, her iki isimle de Irak, Suriye-İsrail görüşmelerini ele aldı. Babacan, Hadley'e AB'de tam üyelik sürecinde gelinen noktayı anlattı ve Türkiye'nin reform sürecinin bölgeye etkisi olacağını belirtti.


Babacan, Cheney ile de Ortadoğu ve Orta Asya enerji hatlarını, Afganistan ve Pakistan'daki son durumu değerlendirdi. Parti kapatma konusu her iki görüşmede de dile getirilmedi.


Temasları sonrası yaptığı basın toplantısında AKP'nın kapatılması halinde başbakanlığa hazırlandığı ve bu nedenle Washington'a geldiği iddialarına Babacan, "Liderimiz Başbakan'dır. Onunla yakın çalışıyoruz. Bu söylentiler fitne fesat amaçlıdır. Dava sürecini biz gündeme getirmiyoruz. Ama Türkiye'de olan herşeyi merak ediyorlar. Hep de aynı şeyi söylüyoruz. Mahkemenin kararı nihai olacak ve o karara uyacağız" dedi.


Dışişleri Bakanı Ali Babacan bugünden itibaren, Washington'daki temaslarının ardından ABD başkentine yarım saat uzaklıktaki Chantilly'de yapılan Bilderberg toplantılarına katılıyor.


Babacan Türkiye'ye dönmeden önce Başkan Adayları Barack Obama, John McCain ve bugün yarıştan çekilecek olan New York Senatörü Hillary Clinton'un dış politika ekipleri ile de görüşecek.

ccntürk

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Kutluk Kargaoğlu 30 Mayıs 2008 Cuma 

amerika'dan emir alıp yine sahnede yerini aldı. moda yargıya saldırmak ya, adam güya yargıyı koruyor gibi yapıp darbecilerle işbirliği içinde gibi sunuyor. bildiğimiz mahir kaynak.. amerikan çıkarı söz konusu olunca , çıkara hizmette sınır tanımıyor.

Yorumu oyla      18      10  
Erdem Ceyhan 30 Mayıs 2008 Cuma 

Mahir bey, Mit'in kapısına kulak dayayıp içeriyi dinleyen çaycı gibisiniz maalesef.. Yargı ile darbe yapacaklar, dışarıdan destekli ise siz o zaman uzaydan desteklisiniz... Lütfen duruşunuzu ayarlayınız... Cia, Mossad, mi5 Türkiye'de en parlak dönemlerini yaşıyorlar. İstedikleri herşey oluyor... İstediği yeri dinliyorlar. Emirlerinde milyonlarca cemaat üyesi var istediğinde kullanılmaya hazır.. Kendi kendilerine mi darbe yapacaklar ? Mahir bey Mit'ten sonra çok değiştiniz ya da hiç değişmediniz.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liberation'dan Fransa'ya Türkiye Eleştirisi
Liberation gazetesi, Fransa’nın adeta Türkiye’nin “düşmanı” haline gelmesini ...
Times: Karar İyiye İşaret Değil
New York Times gazetesi, Türkiye’nin en yüksek mahkemesinin aldığı kararı ...
Bush, Ankara Büyükelçiliği'ne Kimi Atayacak?
ABD Başkanı George Bush, ülkesinin Ankara büyükelçiliği görevine kıdemli ...
 
Türkiye İşe El Atınca Dünya Alkışladı
Dünya basını hâlâ Türkiye'nin kararlı bir şekilde İsrail ve Suriye'yi ...
Ve Yarış Başladı
Bir tarafta Vietnam gazisi John McCain... Diğer taraftaysa genç ve karizmatik ...
'ABD Irak'tan 50 Askeri Üs İstedi'
Irak Başbakanı Maliki'nin milletvekillerinden Hasan Sunaid, ABD'nin Irak'ta ...
 
11 Eylül Sanıkları Hakim Karşısında
ABD'yi hedef alan 11 Eylül saldırılarının en önemli sanıklarından Halid ...
ABD'den TÜRBAN Kararına İlk Tepki
ABD Dışişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesinin aldığı başörtüsü kararının ...
İran'dan PKK'ya Ağır Darbe
İran güvenlik güçlerinin, kuzeybatı sınırından ülkeye geçmek isteyen 40 ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Gökhan Töre
ygs
AB
Almazbek Atambayev
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Necmettin Erbakan
yargıtay
Melo