Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu özel ortaklığı ile gerçekleştirilecek “Ankara Etik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Finansman Sözleşmesi'nin imza törenine katıldı. İmza törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
UZMAN EKİP YOK
Bakan Müezzinoğlu, İstanbul'da yanık tedavi merkezlerinde yer olmaması konusunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Bizim sorunumuz yanık tedavi merkezlerindeki tedavi uzman ekibimizin yetersizliği. Biz uzman sayımız oluştukça yanık merkezlerimizi genişletiyoruz. Önümüzdeki bir iki yıl içerisinde yanık tedavisindeki uzman ekibimizin Türkiye için yeterli noktaya gelmesi konusunda çalışmaları yapıyoruz. Yoksa yanık tedavisi için şehir hastanelerimizi beklememize özü itibariyle ihtiyaç yok. Ama uzman ekibe ihtiyacımız var. Uzman ekip oluştukça biz yanık merkezlerimizi genişletiyoruz. Mesele yer değil, yeni yeri açtığımız zaman uzman ekibi bulmak önemli. Merkezleri açmak çok kolay, Türkiye için en fazla 2-3 ayımızı alır. Ama o 2-3 ay sonra bizim 24 saat yanık hastalarına tedavi hizmeti verecek uzman sayın yeterli değilse… Mesele Türkiye'nin artık sorunu fiziki mekan veya teknolojik donanım değil. Alanında uzman olan ekipler sorunu, 20 bin uzman açığı olan bir ülkeyiz. Bunu defahatle söylüyoruz. Dolayısıyla bu anlamda ki sorunumuz önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde azalacaktır.”
ZAYIFLAMA ÇAYLARI
Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin zayıflama çaylarıyla ilgili sorusu üzerine, “Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla zaten bu konuyu ortak çalışıyor. Bizim iki daire başkanımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu komisyonun içinde görev yapıyor. Burada, hükümet olarak ya da bakanlıklar olarak çalışma dinamiklerimiz yeni yeni tedbirler almamızı gerektiriyor. Ama özellikle bizim son vakada da baktığımız da, zaman zaman bu tür olaylara da baktığımızda; genelde vatandaşımızın internet ortamında istifade etmeleri ve içeriğinin de tam olarak ne olduğunu bilmedikleri ürünleri kullanıyor olmaları sağlık sorununa neden oluyor. Bu anlamda alınacak tedbirlerle birlikte vatandaşımızın da gelişi güzel bu tür ürünleri kullanmaması ve uzman kontrolü dışında, hele hele kilo verme gibi veya her hangi bir tedavisiyle ilgili konuları mutlaka bir hekim veya uzman kontrolünde yapmalarını vurgulamak isterim. Ama Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bizim görüşmelerimizde şu anda takviye gıda gibi veya belirli bitkilerin sağlıkla ilgili bilgileri zaten üzerinde yazılıyor. Özellikle ilaç ve tedavi amaçlı herhangi bir içerik olduğunda, önümüzdeki dönemde yasal düzenleme yaparak bunu bizim ilaç ve tıbbı cihaz kurumuna vererek yapmamız gereken boyutları var. O artık önümüzdeki süreçlerde yeni hükümetlerin gündeme alacağı konu başlıkları olacaktır” diye konuştu.
SITMA
Mehmet Müezzinoğlu, sıtma olduğu iddia edilen hosteslerle ilgili soruya ise, “Özellikle sıtma vakalarının olduğu bölgelere giden gerek yolcularımız, gerekse de Türk Hava Yolları'nın çalışanları esasında ön tedbir olarak ilaç almaları gerekiyor. Muhtemelen bu arkadaşlarımız ilaç konusunda 'daha önce de nasıl olsa gittim' diyerek tedbir alamayan bir durum söz konusu olabiliyor. Bugün için, özellikle bu anlamda Türk Hava Yolları'nın çalışan ve o bölgelere giden çalışan ve tüm çalışanlarımızın, hosteslerimizin o tedbirde ihmal yapmamaları gerekir” şeklinde yanıtladı.
cumhuriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...