1. Stres kaynağınızı keşfedin
Herkesin stres kaynağı farklı olabilir. Hepimiz stres yapıyoruz ancak aynı sebepten dolayı değil. Çok fazla çalışmak, yalnız hissetmek, ayrılık acısı yaşamak, ekonomik sıkıntılar çekmek gibi stresi tetikleyen onlarca sebep mevcut. Öncelikle sizi strese sokan sebepleri ortaya koyun. Sakin anlarınız ile stresli anlarınızı kıyaslayın, kendinizi tanıyın ve stres kaynağınızı bulun.
2. Hobilerinize ya da sevdiğiniz şeye bir saat ayırın.
Sizi eğlendiren bir şey yapmak, devamında başka fiziksel aktivitelere katılma konusunda da sizi motive edebilir.
3. Nefes egzersizleri yapın
Dr. Fitzpatrick, günde 3 defa 3’er dakikalık nefes egzersizi yapmanın da insanları rahatlattığını söylüyor. Vücudunuzu hissederek derin bir nefes almak ve nefesinizin tamamını dışarı vermek, vücudu rahatlatıp stresi azaltma konusunda faydalı oluyor.
4. Kriz durumlarında kendi motivasyonunuzu oluşturun
Stresli bir duruma girdiğinizde, motivasyonunuzu değiştirin. “Durumu değiştiremiyorum ama reaksiyonumu değiştirebilirim” mesajını kendinize verin. Olumsuz bir duruma karşı olumlu bir tepki, stresi önlemeye yardımcı olur ve hatta bunu bir meydan okuma olarak kabul ederseniz, daha anlamlı olur.
5. Düzenli beslenin
Sağlıklı ve dengeli beslenmek de stresle başa çıkma yöntemleri arasında. Organik sebzeler ya da balık, tavuk gibi protein deposu besinler tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirerek dirençli bir vücuda sahip olmanıza yardımcı oluyor.
6. Uyumadan önce kendinize vakit ayırın
Yorucu bir gün sonrasında eve gelip kendinizi yatağa atarak uyumak cezbedici geliyor olabilir. Yine de sıcak bir duş almak, kitap okumak gibi düzenli alışkanlıklar, kendinizi değerli hissetmenizi sağlar ve zihninizi rahatlatır. 7-8 saatlik dinlendirici bir uyku da stresi azaltmak için etkili yöntemler arasında.
Stresle başa çıkma konusunda ciddi problemler yaşıyorsanız ya da stres hali fazla uzun sürüyorsa bir uzmandan yardım almanız faydalı olabilir.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...