E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Süper Lig Bugün Başlıyor! 

Süper Lig'de 2013-14 sezonu Medical Park Antalyaspor-Kayseri Erciyesspor karşılaşmasıyla başlıyor.

16.08.2013 - 11:45
Süper Lig Bugün Başlıyor!

2013-2014 futbol sezonu bugün resmen başlıyor. Bugün Medical Park Antalyaspor-Kayseri Erciyesspor karşılaşmasıyla start alacak olan Süper Lig'de mücadele edecek takımlar, 88 gün içinde kadrolarını flaş isimlerle güçlendirdi.

Bu sezon 18 takımlı Süper Lig'de, Şampiyonlar Ligi zaferi gören 7 oyuncu ter dökecek. UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa zaferini yaşayan oyuncuları eklediğimizde bu sayı 21'i buluyor. Trabzonspor'un transfer ettiği Jose Bosingwa Chelesa ve Porto olmak üzere toplamda iki Devler Ligi kupasını kazanarak Süper Lig'in en kariyerli oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor.

Pahalı Aslan
Boy gösterecek takımların toplam değeri ise parmak ısırtıyor. Alman internet sitesi Transfermarkt, takımlarımızın ortalama bonservis bedellerini güncelledi. Takımların değeri 2 milyon 163 milyon lira civarında. Sitenin, takımdaki futbolcuların tahmini bonservis bedellerinin toplamıyla belirlediği piyasa değerlerine göre, Süper Lig'de bu sezon yer alacak takımların sıralaması şöyle oluştu:
Galatasaray 380 milyon, Fenerbahçe 360 milyon, Beşiktaş 245 milyon, Trabzonspor 160 milyon, Bursaspor 140 milyon, Kasımpaşa 110 milyon, Kayserispor 96 milyon, Eskişehirspor 96 milyon, Medical Park Antalyaspor 90 milyon 500 bin, Gençlerbirliği 84 milyon, Sivasspor 79 milyon 500 bin, Gaziantepspor 64 milyon,Kardemir Karabükspor 60 milyon 500 bin, K.Erciyesspor 55 milyon, Çaykur Rizespor 43 milyon, T.Konyaspor 38 milyon, Akhisar Bld. 34 milyon, S.B.Elazığspor 27 milyon 500 bin...

Burak’a 5 gol lazım
Süper Lig'in en kariyerli hocası ise teknik direktör Fatih Terim olarak dikkat çekiyor. Deneyimli hoca, 6 kez ipi göğüsleyerek, lig tarihinde en çok şampiyonluk gören teknik adam olarak kayıtlara geçti. Süper Lig'de geride kalan 55 sezonda birçok oyuncu gol sayısında 100'ler kulübünün üyesi oldu. Geride kalan sezonlarda en çok gol atan isim ise 249 golle Hakan Şükür oldu.

Tanju Çolak, Aykut Kocaman ve Hami Mandıralı 200 gol barajını geçen yıldızlar olarak tarihe geçti. Yabancılarda ise bu rakamı Alex,Kona, Bolic ve Nobre yakaladı. Burak Yılmaz (95) ve Gökhan Ünal (92), yeni sezonda atacakları gollerle 100'lerKulübü'ne girmeye hak kazanacakları. Bu sezon Süper Lig'de mücadele edecek en deneyimli oyuncu ise Elazığspor'un 36 yaşındaki file bekçisi Ivesa olacak. Yaş ortalaması en yüksek takım Galatasaray (28,4), en takımlar ise Kayseri ile T.Konyaspor (23.7)

Yeni sezonda maçlar 14 ilde, 16 ayrı statta yapılacak. 4 takım, 2 stadı ortak kullanacak. Kayseri'nin iki ekibi Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda rakiplerini ağırlayacak. Beşiktaş ise yeni sezonda maçlarını Kasımpaşa ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynayacak.

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda 41 hakem düdük çalacak. Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak hakemler içinde en kariyerlisi Cüneyt Çakır. Çakır'ın yanı sıra, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan, FIFA kokartlı hakemler olarak lig de düdük çalacak.

Fenerbahçe lig tarihinde 3688 puanla Aslan’ın 25 puan önünde ve bu alanda zirvede
Galatasaray 19 şampiyonlukla Fenerbahçe’nin (18) önünde ve 4. yıldıza çok yakın.
56'ncı sezon da, Türkiye'nin 7 bölgesindeki 14 ilden 18 takım, 9 ay sürecek top lam 306 mücadeleye çıkacak. Lig de ilk yarı 29 Aralık'ta sona erecek. İkinci yarı 26 Ocak'ta başlayıp, sezon 18 Mayıs'ta bitecek. Sezonun ilk derbisi 5. haftada Beşiktaş ile son iki yılın şampiyonu Galatasaray arasında, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Yeniliklerle başlayan sezon

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu birtakım yeniliklerle başlıyor.

Yeni sezonda uygulanacak en önemli değişikliklerin başında yabancı oyuncu sınırlaması geliyor.

Kulüpler yeni sezonda, geçen sezon olduğu gibi 10 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek, ancak bunlardan sadece 6'sını 18 kişilik müsabaka isim listesine yazabilecek. Kalan 4 oyuncu maç kadrosuna alınmayacak. İlk 11'de geçen yıllarda olduğu gibi yine en fazla 6 yabancı futbolcu yer alabilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz sezon alınan ve kamuoyunda "6+0+4" olarak adlandırılan bu kararı bu sezon uygulamaya sokması başta Galatasaray olmak üzere bazı kulüplerin tepkisini çekmiş, ancak federasyon yönetim kurulu karardan geri adım atmamıştı.

Süper Lig'de gelecek sezon ise kulüpler en fazla 8 yabancı futbolcuyu bünyesinde barındırıp, 18 kişilik maç kadrosunda ise 5'ine yer verebilecek.

"Çizgi hakemi" uygulaması

Süper Lig'de bu sezon maçlarda 6 hakem görev yapacak, "çizgi hakemi" olarak adlandırılan ilave yardımcı hakem uygulaması Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek.

UEFA tarafından geçmiş yıllarda denenen çizgi hakemi uygulaması, Türkiye'de de devreye giriyor. Bu kapsamda, maçı yöneten hakem sayısı 4'ten 6'ya çıkarılacak.

Maç boyunca iki hakem, kale çizgilerini kontrol edecek ve topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda orta hakemi uyaracak.

"e-bilet" dönemi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu sezondan itibaren elektronik bilet (e-bilet) uygulamasını başlatıyor.

"e-bilet" projesiyle, futbolda şiddet olaylarının azaltılması, kulüplerin gelirlerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Futbol maçını izlemek isteyen taraftarlar, internetten kimlik numaralarıyla e-bilet alacak. Şiddet olaylarına karışanlar, bilet ve kimlik numarasından tespit edilecek.

Elektronik biletin yanı sıra taraftarlara "e-kart" da verilecek. Banka kartlarıyla aynı işlevlere sahip olacak e-kart sayesinde taraftarlar, stadyumda harcama yapabilecek, bu şekilde kulüplerin gelirleri de artırılacak.

Alkol kontrolü, siyasi slogan yasağı

Yeni sezonda statlara alkollü taraftar girişinin engellenmesi için sıkı denetim yapılacak.

Geçen hafta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Kayseri'de yapılan TFF Süper Kupa maçıyla uygulamaya başlanan alkol kontrolü, lig maçlarında da hayata geçirilecek ve alkollü taraftarlar statlara alınmayacak.

Ayrıca, müsabaka öncesi, sırası ve sonrasında başta tribünler olmak üzere, spor alanı dışında veya yakın çevresinde siyasi ve ideolojik içerikli slogan ve tezahüratlara da yasak getirildi. Bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

Derbilerde rakip takım taraftarı yine yok

Süper Lig'de derbi maçlarda deplasman taraftarı yasağı bu sezon da sürecek.

İstanbul'un "Üç Büyükleri" Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, 2013-2014 sezonunda oynanacak derbilerde deplasmana yine taraftar götüremeyecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın "Derbilere rakip takımların taraftarları da gidebilsin" önerisine rağmen, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda kulüpler arasında anlaşma sağlanamayınca yasağın bu sezon da sürmesi yönünde karar alındı.

Karar uyarınca, Trabzonspor ve Bursaspor kulüpleri de İstanbul'da Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yapacakları maçlara taraftar getiremeyecek. "Üç Büyükler"in Trabzon ve Bursa'ya taraftar götürüp götürmeyeceğine ise bu illerin güvenlik kurulları karar verecek.

cnntürk

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç Büyükler Açılış Maçlarında Gülemiyor!
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray son yıllarda Süper Lig'in açılış maçlarında puan kaybediyor.
Yeni Sezon Yeni Kurallar!
Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu yeniliklerle başlıyor... Yabancı ...
Beşiktaş'ta İbrahim Toraman Yeniden Kaptan!
Beşiktaş'ta flaş gelişme... Herkes onu bekliyordu!
 
Galatasaray ve Fenerbahçe'ye Para Cezası!
PFDK, TFF Süper Kupa maçı nedeniyle Fenerbahçe'ye toplam 110 bin, Galatasaray'a ...
Wimbledon Şampiyonu Bartoli Tenisi Bıraktı!
Son Wimbledon şampiyonu ve kadınlar dünya sıralamasının 7 numarası Fransız ...
Bu Kartal UEFA Kupası'nı Kapar!
“Hırvat hoca, takım ruhuna uyan ve ateşleyici bir yapıya sahip. Futbolcular ...
 
Fenerbahçe'nin CAS'taki Büyük Kozu
Sarı lacivertlilerin hukukçuları, talimatnamedeki 70 ve 136. maddeleri, ...
Galatasaray'da Şok Yaratan Ayrılık!
Galatasaray Kulübü'nde, sözleşmesi gereği Devler Ligi’nde elde edilen ...
Arda, Fenerbahçeli Formaya İmzayı Attı
Fenerbahçe kaptanının bu cümlesiyle kısa bir şaşkınlık yaşayan Arda Turan, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
japonya
şampiyonlar Ligi
tff
hollanda
DEAŞ
ygs soru ve cevapları
konuk oyuncu
Mehmet Şimşek