ABD'nin sağlık sigortası sistemini yönetecek isim olarak gösterilen Türk asıllı Dr. Mehmet Öz, Senato Finans Komisyonu'nda yapılan oturumda soruları cevapladı.
ABD Başkanı Donald Trump tarafından 1,5 trilyon dolarlık bütçesi bulunan Medicare ve Medicaid Hizmetleri (CMS) İdaresi’nin başına aday gösterilen Öz'ün, Senato tarafından onay almasına kesin gözüyle bakılıyor.
SIKI SORULAR SORULDU
Yaklaşık 3 saat süren oturumda eşi ve çocuklarıyla birlikte hazır bulunan Öz'e, özellikle Demokrat senatörler tarafından kişisel mali durumu, sağlık endüstrisiyle olan bağları ve Medicaid kesintilerine yönelik tavrı ile ilgili sıkı sorular soruldu.
Dr. Mehmet Öz’ün atanması, sağlık politikalarına yönelik değişikliklerin habercisi olarak yorumlanıyor. Özellikle yapay zeka ve teletıp gibi teknolojileri sağlık sistemine entegre etmeyi hedefleyen Öz, sağlık hizmetlerinde dönüşüm yaratmayı planlıyor.
Kaynak / Dünya Gazetesi
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...