E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türkiye altın liginde bir basamak geriledi 

Türkiye'nin altın rezervi, bu yılın mart-haziran döneminde 8,3 ton azaldı, 504,7 ton ile "Altın rezervi ligi"nde bir basamak gerileyerek 13'üncü sıraya indi.

14.08.2015 - 10:51
Türkiye altın liginde bir basamak geriledi

Türkiye'nin altın rezervi, bu yılın mart-haziran döneminde 8,3 ton azaldı, 504,7 ton ile "Altın rezervi ligi"nde bir basamak gerileyerek 13'üncü sıraya indi. 

AA muhabirinin Dünya Altın Konseyi verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye haziran ayı itibarıyla 504,7 tonla en çok altın rezervi bulunan ülkeler sıralamasında 13'üncü sırada yer alıyor. Türkiye'nin altınrezervleri toplam rezervinin yüzde 16'sına karşılık geliyor.
Bu yılın mart ayı itibarıyla altın rezervi 513 ton seviyesinde olan Türkiye, söz konusu rezervle dünyada 12'nci sırada yer alıyordu. Mart-Haziran döneminde rezervlerde 8,3 ton gerileme yaşandı.

Türkiye'nin altın rezervindeki düşüş, geçen yılın sonundan bu yılın haziran ayına kadar geçen sürede ise 25 tonu buldu. 

En fazla altına sahip ülkeler

Dünyada en fazla altına sahip ülke ise 8 bin 133,5 tonla ABD. ABD'nin altın rezervlerinin toplam rezervleri içindeki payı ise yüzde 74'ler seviyesinde bulunuyor.

Büyüme hızı ile dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başaran Çin, bin 658,1 ton altın rezervine sahip olmasına karşın, bu tutar ülkenin toplam rezervinin sadece yüzde 2'sine karşılık geliyor. 

Bölgenin bir başka gelişmiş ekonomisi Japonya'nın da 765,2 ton altın rezervi bulunuyor. Ülke bu rezervle listede 9'uncu sırada bulunmasına rağmen altın rezervi toplam rezervinin yüzde 2'sini oluşturuyor.
Zengin altın madenleri ile adından söz ettiren Suudi Arabistan ise 322,9 ton altın rezervine sahipken, bu rakam ülkenin toplam rezervinin yüzde 2'sine tekabül ediyor. 
Son 30 yılda dünyanın en hızlı büyüyen ve gelişen ekonomileri arasında yer alan ve 104,4 ton altın rezervine sahip olan Güney Kore'nin, altın rezervinin toplam rezerv içindeki payı ise yüzde 1 seviyesinde bulunuyor.

AB ülkelerinin altın rezervi

Almanya, 3 bin 381 ton altın rezerviyle dünyada en çok altın rezervine sahip ikinci ülke olurken, bu ülkenin altın rezervi toplam rezervinin yüzde 68'ine karşılık geliyor.
Küresel krizin etkilerini hala atlatamayan ve ekonomisini kurtarma noktasında IMF ile anlaşmalar yapan Yunanistan, 112,6 ton altın rezervine sahip. Altının toplam rezerv içindeki payı yüzde 74'lerde görülüyor. 

AB'nin en büyük ekonomileri arasında yer alan Fransa ise 2 bin 435,4 ton altınla dünyada en çok altın rezervine sahip 5'inci ülke olurken, bu ülkenin de altın rezervi toplam rezervinin yüzde 65'ini oluşturuyor. 
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümetin memura zam teklifi açıklandı!

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının ...

2 İnekle Dünya Ekonomisini Çözmeye Hazır mısınız?
2 İnekle Dünya Ekonomisini Çözmeye Hazır mısınız? Belki günün en ilginç ...
Merkez’den dolara müdahale!
Merkez Bankası dolardaki aşırı artışı durdurmak için harekete geçti.
 
Merkez Bankası:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli dolar cinsi döviz ...

Hükümetin memura zam teklifi açıklandı

Galatasaray Süper Lig'in 57 yıllık tarihinde ilk hafta maçlarında 39 ...

4+4'ün üzerine 3+3
Hükümet, kamu görevlilerine 2016 yılı için yüzde 4+4, 2017 yılı için yüzde ...
 
AB'den gelecek hayvanların
Avrupa Birliği menşeli damızlıklar hariç canlı büyükbaş hayvan ve kemikli ...
Et fiyatlarını ucuzlatacak karar!
Hükümet, et fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçmek için düğmeye bastı. ...
Borsa güne düşüşle başladı!
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne yüzde 0,40 düşüşle 76.780,08 puandan başladı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
bist
borsa istanbul
twitter
ÖSYM
Suudi Arabistan
voleybol
haberler
poyraz karayel