Başkentin 26 yıldır dolu dolu yaşanan sanatsal bahar geleneği, her zamanki gibi Nisan ayının tamamına yayılıyor... Ankara'nın Festivali 5-30 Nisan 2010 tarihleri arasında 24 ayrı etkinlikle başkentte bir kez daha müziğin her türü ile her renkten ve çeşitten sanat çiçekleri açtıracak. Festival tınıları Ankara'nın geneline dağılmış 7 salondan yayılacak.
Türk sanatçıların yanı sıra Fransa, Rusya, İsrail, Bulgaristan, Litvanya, Almanya, Japonya Avusturya, Kore, İspanya ve Finlandiya’dan yaklaşık 350 sanatçının katılımı ile uluslararası çizgisini koruyan, Avrupa Festivaller Birliği üyesi festival, gençlere yönelik 7 etkinliğini de Vakfın Türkiye temsilcisi olduğu Uluslararası Dünya Gençlik Müzik Örgütü (JM Türkiye) çatısı altında, 1 etkinliğini de Avrupa Yayın Festivali kapsamında gerçekleştirecek.
Hande Dalkılıç (piyano), Rüya Taner (piyano), Şefika Kutluer (flüt), Orkestra Akademik Başkent, Ertuğ Korkmaz (şef), Mustafa Apaydın yönetimindeki Türkiye Polifonik Korolar Derneği Korosu, Modern Dans Topluluğu, engelli ve engelsizlerden oluşan Devinimler-Yaşama Sevinci Dans Topluluğu, Mehmet Can Özer (elektronik müzik), Nusret İspir (klarinet), Cenk Güray (perdesiz gitar, bağlama) Emirhan Tuğa (klarinet),Yeşim Gökalp (piyano) bu senenin Türk festival sanatçılarından öne çıkanlar.
27. Festival her zaman olduğu gibi bir senfonik konserle başlayacak. Son üç yılın açılış konserini veren Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası'nın solisti 6 Nisan'da resitalini de dinleyeceğimiz piyanist Laure Favre-Kahn. Kapanışı ise şef Klaus Weise ve keman sanatçısı Rebekka Hartman ile Bilkent Senfoni Orkestrası yapacak.
Ankaralıların yaşantılardaki değişim ve canlılık festivalin programına etnik müzik, tap dans, caz, modern dans, ritm-dans, ve çağdaş müzik kategorileriyle yansıyor:
Vurmalı sazlar, dans ve adrenalin tutkunları için Mayumana Ritm Dans Topluluğu Momentum gösterisi ile geliyor. Basta Alexander Lackner ve klasik gitarda Sophia Boros'un canlı müziği eşliğinde Sabina Hasicke tap dans gösterisi, eşsiz yorumları ve seslerini birer enstruman gibi kullanabilmeleri ile ünlü Finlandiyalı Clup for Five Vokal Topluluğu, seyredebileceğiniz en eğlenceli klasik müzik gösterisi olarak anılan, “A Little Nightmare Music” müzikal komedisi ile keman sanatçısı Aleksey Igudesman ve piyanist Richard Hyung-ki Joo, etnikten popa, pop müzikten klasiğe Saale & The Madrix, film müzikleri ile Movie Tube, Rusya'da halk müziğini en iyi icra eden topluluk olarak anılan Terem Quartet ve ülkemizden İnce Saz'ın yer alacağı etkinlikler bu çeşitliliği göstergesi.
Festivalin oda müziği etkinliklerinde ise Sihirli flüt Şefika Kutluer Fransız Barok Orkestrası ile 2010 Türk Japon Dostluk Yılı Özel Konseri‘nde Emirhan Tuğa (klarinet) ve piyanist Yuko Tada, Schubert Gecesi’nde Winterreise'yi yorumlayacak bariton Michael Kampmeier ve piyanist Yeşim Gökalp, ile başkentlilerin gerek kurslarına gerek konserlerine en çok ilgi gösterdikleri enstrumanlardan olan klasik gitar resitalinde ise Carles Trepat, İki star bir konser bariton Sedat Öztoprak ve Türk besteci,orkestra şefi ve piyanist Selman Ada festival izleyicisi ile buluşacak.
posta
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...