Gazze'nin önemli bir bölümüne elektrik veren santrali, dün akşamdan itibaren depodaki yakıtın tükenmesi sebebiyle elektrik üretimini ve tevziatını tamamen durdurdu, Gazze'de hayat durma noktasına geldi. Hayatın devamı için zorunlu ve en öncelikli ihtiyaç maddesi olan ekmeği üreten fırınlar bile artık çalışmıyor.
Gazze'deki fırın sahipleri yaptıkları açıklamada, elektriğin kesilmesi ve yakıtın tamamen tükenmesi üzerine ekmek fırınlarının artık faaliyeti durdurduğunu ve ekmek üretilemediğini dile getirdiler.
Sayıları 50'yi bulan ekmek fırını adına yapılan ortak açıklamada, faaliyetlerin tamamen durdurduğu ve ekmek üretemedikleri için kapıları kapattıkları belirtildi.
Fırın sahipleri adına açıklama yapan ve kendisi de bir ekmek fırını işleten Kâmil el-Acur uluslararası hukuk kuruluşlarını ve insan hakları kurumlarını bu insanlık dışı kuşatma ve vahşete karşı harekete geçmeye, kuşatmanın sona ermesi için sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |