Sanat ...; Yaratıcının 99 isminin içeriğinde ortaklaştığı ama perde arkasında kalmış ve belki de sezildiği an için " Apansız " .., Sayılamayacak cismi ile birlikte , zamanın vakumunda içeri çekilerek yok edilmiş olan sayısız ölümlü öykünücü için ; " Hesapsız " .., Kapsamının kapanında kıstırılmış aciz uygulayıcılarının algı boyutundaki imgelemde ; " Kararlı " .., Ve .., şimdilerde uyuşturucu , anestezi öncesi rahatlatıcı nitelemelerinin beyindeki posta servisi işlevine muhatap kalan .., ilhamın , sezginin ve huzur verici vargıların menbaı olan ...; Dopamin ..,
GÖRÜNGÜ : " Sanat yok olmuşsa .., savaş için hazırlıklı olma vaktidir ..! "
Yirminci yüzyıl başlangıcında , yaşamın birçok alanında müşteri çeken sanat algısının üretkenlikten yoksun ve kendisini tekrar eden dönemlerinde .., resim , müzik , edebiyat gibi pek çok sanat dalının keşif yerine kesif bir olanı tüketme hevesine girdiği , tarihin tekrarlayan dönemlerinden birisinde .., bir dünya savaşı ile modern çağın çeliği dövüldü ..! Yüz yıl sonra dahi anımsanabilecek eserler verenlerin soyunun tükendiği ve aslında sanatın nefessizlikle mücadele ettiği dönemlerin hep savaş öncelerine denk geldiğini görebileceğimiz bir yerde miyiz ..?
ALGI : Günümüz memleketinin yaşam dinamiği lügati ile mevcut görüngüyü izah edebilirsek şayet ; Son on , on beş ya da beki de yirmi yıl içerisinde kaç tane yeni beste işitebildiniz ..? ( Tabii olarak , hiç bir hayvanın seslenişi ve gırtlak kullanımı birbirine benzemez .., ama bir bilgilendirmedir . ) Şayet natürmort ile empresyonist arasında sıkışmış iseniz , kaç tane hayranlık uyandırıcı resmi son yüz yılda seyrettiniz ..? Son asırda düşünceleri ve fikirleri ile sosyal anlamda rehber olabilecek kaç tane düşünür , yazar ya da edebiyatçı sayabilirsiniz ..? Ya da daha güncel bir örneklemle ; Son yıllarda arşivinizden çıkarmayacağınız filmlerin DVD lerini toplasanız bir buz dolabı kutusundan fazla yer işgal eder mi ? ( Buz dolabı .., bu ülke ve dünya için kısmen barışın hakim olduğu yıllarda ülke halkının bilinci ve biliç dışına yerleşmiş , uğrunda kanaviçelerin nakışlandığı mühim bir keşiftir ..)
ÇALGI : Son yüzyılın ikinci yarısından sonra .., bakmayın kapitalist tohumların "Savaş savaşı " çığırtkanlıklarına .., sanatla savaş , biri yok iken diğeri var olan kavramlardır .., ve hatta bir nota şöyle der ki ; Sanat yolu ile dopamin düzeyi tutturamayan her bir ruh kendisine , bir din , ideoloji , lider yada kutsal bir başka yalan önderliğine boyun eğerek can alan ve zulmü reva gören herhangi bir beden bulacaktır ..!
SALGI : Ve siz bakmayın .., kapitalist derebeylerinin ve kostümlü sülüklerin avuntularına sığınma hissiyatlarına .., kendi açlık , yaşanmamışlık , doyumsuzluk güdülerini kutsal kelimelerin gölgesinde sinsice gizleyen bir güruhun , kendi dinlerine özgü olmayan bir gelenekle günah çıkarma yarışına girme uğraşısına ..,
VARGI : " Sanat , toprak üzerinde bir yerlerde tekrar filiz vermiş ise şayet .., bil ki savaş o araziye uzun zamandır uğramamıştır "