E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD Adalet Bakanlığı'ndan Volkswagen cevabı gelmedi! 

ABD Adalet Bakanlığı'nın da Volkswagen hakkında cezai soruşturma açacağı iddia edildi.Bakanlık yetkilisi Wyn Hornbuckle konuyla ilgili soruya,"Politikamız gereğince, bir soruşturma başlatıldığını onaylayamayız ya da yalanlayamayız" yanıtını verdi.

23.09.2015 - 11:39
ABD Adalet Bakanlığı ndan Volkswagen cevabı gelmedi!

ABD Adalet Bakanlığı'nın yanıltıcı yazılımla emisyon test sonuçlarını manipüle ettiğini kabul eden Volkswagen hakkında cezai soruşturma başlatacağı iddia edildi. Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD Adalet Bakanlığı Çevre ve Doğal Kaynaklar Departmanı, yanıltıcı yazılımla emisyon testlerini çarpıtarak, çevreyi 40 kat daha fazla kirleten Volkswagen şirketine soruşturma açacak. Bakanlık yetkilisi Wyn Hornbuckle ise AA muhabirinin konuyla ilgili sorusuna, "Politikamız gereğince, bir soruşturma başlatıldığını onaylayamayız ya da yalanlayamayız" yanıtını verdi.

18 MİLYAR DOLAR CEZA

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) geçen hafta cuma günü ülkedeki bazı Volkswagen otomobillerin emisyon testi sonuçlarını çarpıtan bir yazılım içerdiğini ve bu nedenle şirketin 18 milyar dolar para cezasına çarptırılabileceğini açıklamıştı. Volkswagen'in Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Martin Winterkorn dün yaptığı yazılı açıklamada, EPA'nın iddialarını doğrularken, bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu dile getirmişti. Şirketten bugün yapılan bir başka açıklamada ise emisyon manipülasyonundan etkilenen araç sayısının dünya genelinde 11 milyonu bulabileceği ve bundan kaynaklanan zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar avroluk bütçe ayrıldığı bildirildi.
Fakat, bu açıklamalar, Volkswagen'in emisyon skandalının büyümesine engel olamadı. ABD Adalet Bakanlığı'nın soruşturma başlatacağı haberlerini takiben Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, şirket hakkında Avrupa çapında bir soruşturma açılması çağrısında bulundu. Ayrıca, Reuters'a konuşan Güney Kore Çevre Bakanlığı yetkilisi Park Pan-kyu, ülkedeki 2014 ve 2015 model Jetta ve Golf araçların incelemeye alınacağını açıkladı. Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ise söz konusu skandalın Alman ekonomisinin lokomotifi niteliğindeki otomotiv sektörünün imajına zarar vermesinden endişe duyduğunu belirtti.

VOLKSWAGEN HİSSELERİ YAKLAŞIK YÜZDE 33 GERİLEDİ

Frankurt borsasında işlem gören Volkswagen hisselerinde emisyon testi manipülasyonuna ilişkin haberlerle başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. Şirketin geçen hafta cuma günü 161,17 avrodan kapandıktan sonra bu haftaya 145,95 avrodan başlayan hisseleri, bugün kapanışta, 106 avroya kadar geriledi. Volkswagen hisselerinin iki günlük kaybı böylece yüzde 33'e yaklaşırken, bunun şirkete maliyetinin 22,5 milyar avro olduğu belirtiliyor. Öte yandan, analistler skandalın şirkete yaratacağı toplam zararın rekor düzeye ulaşabileceğini belirtirken, manipülasyona neden olan yazılımdan etkilenen araç sahiplerinin Volkswagen'e toplu dava açması ihtimalinin de bulunduğuna işaret ediyor.
hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IMF Başkanı Lagarde'dan çağrı!
IMF Başkanı Lagarde, "Umarım BM Kalkınma Zirvesi'ne katılan liderler, ...
Borsa güne nasıl başladı?
BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,21 düşüşle 74.833,33 puandan başladı.
Otoyol ve köprülerde ücretsiz geçiş başladı!
Kurban Bayramı nedeniyle otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş gece yarısından itibaren başladı
 
Dolar tatil dinlemedi!
Merkez Bankası'nın (TCMB) dün kısa vadeli faizleri sabit tutması ve sıkı ...
Küresel piyasalarda Çin tedirginliği!
Küresel piyasalar Çin'de açıklanan imalat sanayi verisinin son 6,5 yılın ...
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
Dolar 3,0400 liradan, euro 3,3820 liradan güne başladı.
 
VW skandalında şok ayrıntılar!
Volkswagen, 11 milyon dizel otomobiline emisyon testi sırasında hile yapan ...
Konut satışları arttı
Türkiye genelinde ağustosta 112 bin 463 konut satışı gerçekleştirildi. ...
Makam saltanatının sebebi terörmüş!
Maliye Bakanlığı, terörle mücadelenin hız kazanması nedeniyle yıl sonuna ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
TÜİK
Suudi Arabistan
moskova
passolig
ygs puan hesaplama
ütopya
emrah yılmaz
Manchester City