E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbuğ: Osmanlı döneminde yaşananlar soykırım değil tehcirdir 

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ABD Temsilciler Meclisinin kararına ilişkin, "Soykırım deme konusuna tek yetkili mahkemelerdir. Bu konuda 'siz yetkili değilsiniz' diye bağırmamız lazım. Osmanlı döneminde yaşananlar soykırım değil tehcirdir" dedi.

1.11.2019 - 07:20
Başbuğ: Osmanlı döneminde yaşananlar soykırım değil tehcirdir

İlker Başbuğ, Beyoğlu Belediyesince düzenlenen, 'Beyoğlu Sohbetleri' programında, 'Kurtuluş Savaşımız ve Cumhuriyet' konulu konuşma yaptı. Başbuğ, Atatürk'ün İstanbul'da geçirdiği 6 aylık zamanda milli mücadeleyi planladığını söyledi. Kurtuluş Savaşı ve sonrasındaki inkılap dönemini anlatan Başbuğ, Atatürk devrimlerinin tarihsel olarak 2. Mahmut döneminde yapılan reformlara kadar gidebileceğini belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 57 yıllık yaşamının 42 yılını Osmanlı döneminde geçirdiğini belirterek, "Doğduğunda 2. Abdülhamit padişah. Mustafa Kemal, doğacak, okula gidecek, subay çıkacak. Çeşitli yerlerde görev alacak. Ömrünün 28 yılı 2. Abdülhamit'in padişahlığında geçen biri var karşımızda. Eğitim, öğretim alanında Abdülhamit zamanında atılan ciddi adımlar var. Atatürk'ün gerçekleştirdiği bazı devrimler 2. Mahmut dönemine kadar gidiyor. Eğitim ve öğretimde, tıpta ilk reformlar onun dönemde atılıyor" diye konuştu.

'Soykırım deme konusuna tek yetkili mahkemelerdir'

ABD Temsilciler Meclisi'nin kararına ilişkin de Başbuğ, "Soykırım deme konusuna tek yetkili mahkemelerdir. Bu konuda 'siz yetkili değilsiniz' diye bağırmamız lazım. Osmanlı döneminde yaşananlar soykırım değil tehcirdir. Burada özel bir kasıt var. Bu olayın soykırım olduğunu iddia eden devletin ortaya belge koyması lazım. Bu Ermeniler yıllardır araştırıyor. Bulsalar ortaya koymazlar mıydı?" dedi.

Programın açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da Beyoğlu'nda başlayan bir kurtuluş mücadelesi olduğunu belirterek, "Bandırma Vapuru Beyoğlu'ndan Galata Rıhtımı'ndan 16 Mayıs 1919'da Samsun'a hareket ediyor. Hem milli mücadelemizi hem de cumhuriyetimizi çok değerli konuklardan dinlemek istedik." diye konuştu.  

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etkinliğe, Fener Rum Patriği Bartholomeos, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, sanatçılar Hasan Kaçan, Ahmet Eğilmez ile vatandaşlar katıldı. 

ETİKETLER:
İlker Başbuğ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Torku Konyaspor
Çankaya Köşkü
Abdullah Ercan
TV8
Ayşe Ersöz
Fatih Erbakan
Gürcistan
Çanakkale Savaşı