E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'li Murat Emir Turktıme'a konuştu: Kamuoyu CHP- AK Parti görüşmesinden memnun! 

CHP'nin etkin isimlerden Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP- AK Parti görüşmesi sürecinin teşkilat- taban arasında nasıl karşılandığı, siyasette normalleşmenin gelişme sürecini, Erdoğan- Ayşe Ateş görüşmesi hakkındaki görüşlerini Turktıme'a anlattı. İşte o çok özel röportaj...

27.06.2024 - 14:26
CHP li Murat Emir Turktıme a konuştu: Kamuoyu CHP- AK Parti görüşmesinden memnun!

CHP'nin etkin isimlerden Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Murat Emir, Turktime'a konuştu.  CHP- AK Parti görüşmesi sürecinin  teşkilat- taban arasında nasıl karşılandığı, siyasette normalleşmenin gelişme sürecini, Erdoğan- Ayşe Ateş görüşmesi hakkındaki görüşlerini Turktıme'a anlattı. Emir, "Siyasette normalleşmenin devam etmesini istiyoruz. Çünkü hepimizin normalleşmeye ihtiyacı var." dedi. Ayrıca Emir, Sinan Ateş cinayetine ilişkin " Ülkü Ocakları eski genel başkanları ve yöneticileri sanık ve şüpheli sıfatıyla yer aldığını görüyoruz. Dolayısıyla burada bu yargılamanın siyasi baskı olmaksızın sadece adaleti gözeterek yapılması çok önemlidir. "  ifadelerini kullandı. İşte o çok özel röportaj...

 -CHP’nin asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına refah payı eklenerek artırılması talebine ilişkin neler söylemek istersiniz?

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇEKİLMELİDİR"

Asgari ücretin mutlaka yükseltilmesi mutlaka zam yapılması en azından enflasyona kadar en düşük emekli maaşın mutlaka asgari ücret seviyesine çekilmesi ve buna benzer çok temel taleplerimiz var . Tahıl fiyatlarından tutun da Avrupa anayasa Mahkemesi kararların uyulmasına kadar birçok halkın talep ettiği bizim de gündemin en ön sırasında yer verdiğimiz maddeler var bunları genel olarak söylüyorum.  Dolayısıyla da halkımızda vatandaşlarımız da bu tutumdan son derece memnun.

-CHP- AK Parti görüşmesinde teşkilat taban arasında memnuniyetle karşılandı mı?  Bu görüşmeden rahatsız olanların olduğu söyleniyor,  CHP olarak kırmızı çizginiz nedir?

"GÖRÜŞMEDEN RAHATSIZ OLANLAR YOK"

Memnuniyetsizlik falan yok kamuoyu bu normalleşme sürecini çok olumlu karşılıyor. Çünkü vatandaşımız bize özellikle son seçimlerde verdiği bir ödev var. Halkımız bizi birinci parti yaptı ama dıyor ki bizim sorunlarımızı bilin bizim sorunlarımızı çözün diyor. Biz yapıcı sorumlu bir muhalefet anlayışı sürdürüyoruz. Dolasıyla bu sorunları gündemde tutmak bu sorunları bizzat birinci dereceden muhataplarımıza iletmek çözüm yollarını söylemek bizim bir görevimiz dolayısıyla bunu yapmak üzere de cumhurbaşkanıyla genel başkanımız görüştü yine gölge bakan arkadaşlarımız bakanlarla görüşüyorlar her biri sorunu tek tek söylüyorlar. Sorunlarında açık defalarca kamuoyu ile paylaştık.  Ayrıca görüşmeden rahatsız olanlarda da yok memnuniyetsizlik gibi bir durum da yok.

-Siyasette “normalleşme” devam edecek mi?

Siyasette normalleşmenin devam etmesini istiyoruz. Çünkü hepimizin normalleşmeye ihtiyacı var. Ama normalden kastımız iktidar ve muhalefet arasında asgarı medeni ilişkinin, iletişimin olması gerekir. Buda çok normaldir bizim görevimiz tabi ki halkımızın bu yakıcı derin sorunlarını gündemde tutmak bu çözüm önerilerini ortaya koymak ve bunu birinci dereceden savunmak. Biz bunu nasıl alanda savunuyorsak, nasıl atanmayan öğretmenlerin, nasıl taban fiyatı maliyetini karşılamayan çay üreticisinin, nasıl tarlasına küsmüş çiftçinin tahıl fiyatına itiraz ettiysek aynı şekilde bu pazar günü de Geçinemiyoruz Mitingi yapacağız ve bu sorunların aynısını muhataplarına söyleyeceğiz. Bu süreci bize kulak veren herkese söylemeye devam edeceğiz.

-Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesi hakkında düşünceniz nedir? Adalet yerini bulacak mı?

"SİNAN ATEŞ CİNAYETİ SİYASİ BİR CİNAYETTİR"

Sinan Ateş cinayeti siyasi bir cinayettir. İddianame kamuoyunun bildiklerinin ötesine geçemeyen yüzeysel bir iddianamedir ama bu iddianamede dahil Ülkü Ocakları eski genel başkanları ve yöneticileri sanık ve şüpheli sıfatıyla yer aldığını görüyoruz. Dolayısıyla burada bu yargılamanın siyasi baskı olmaksızın sadece adaleti gözeterek yapılması çok önemlidir. Cumhurbaşkanın Ayşe Ateş ile görüşmesi bu yönüylede olumlu olmuştur. Çünkü cumhurbaşkanımız özellikle bu husus da mahkeme sürecin siyasi baskılardan uzak bir şekilde savcıların elini kolunu bağlamadan yürütülmesi kıymetlidir. Umuyoruz ki buna hizmet eder. Süreci yargılamayı beraber izleyerek göreceğiz.

Murat Emir Kimdir ?
Murat Emir 1969 yılında Malatya Hekimhan'da dünyaya geldi. Ankara İncirli Lisesi, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 2009 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1992-1996 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesinde göz hastalıkları alanında ihtisas yaptı. Almanya'da Heidelberg Üniversitesi Lazer Fiziği bölümünde master derecesi aldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp tarihi ve etik alanında doktora yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında yer aldı. 25, 26 ve 27. Dönemlerde CHP Ankara Milletvekili seçildi. 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyesi seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu ve Parlamentolar Arası Birlik Grubu Üyesi olarak görev aldı.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Emir, 2 çocuk babasıdır.

28. dönemde CHP'den Ankara Milletvekili seçildi.

HİLAL BÜYÜKKAYA/ TURKTIME

ETİKETLER:
Murat Emir , Röportaj
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB'den 3.dünya savaşı açıklaması: En hazırlıklı ülkelerden biriyiz
Milli Savunma Bakanlığı tarafından gündeme ilişkin açıklamalar yapıldı. ...
Abdullah Gül'den Kemal Derviş açıklaması: Fedakarca çalıştı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin 57. Hükümeti’nde ...
Özgür Özel'den normalleşme mesajı: Benim amacım seçmenle normalleşmek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, ...
 
Yavuz Ağıralioğlu yeni partisi için tarih verdi
İYİ Parti'den istifa eden 27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni ...
İllerin vekil sayısı güncellendi
YSK, 2023 nüfus verilerine göre illerin çıkaracağı milletvekili sayısını güncelledi.
Estonya Cumhurbaşkanı Karis Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle, Estonya Cumhurbaşkanı Alar ...
 
Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile telefonda ...
Özgür Özel'den asgari ücret tepkisi: Vicdansızlık
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücrete ara zam yapılmayacağı yönündeki ...
İYİ Parti lideri Dervişoğlu'dan Koray Aydın açıklaması
İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın partiden ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
DEAŞ
sanayi
Chloe Loughnan
harç
Edward Snowden
Avustralya
takipsizlik kararı
kamalak
Emporio Armani