Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, radikal bir militan grubun düzenlediği saldırıda 15 BM görevlisi öldü ve 50'den fazlası yaralandı. Yaralıların durumunun ağır olduğu belirtilirken, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırının BM tarihindeki en tehlikeli saldırı olduğunu söyledi ve bunun bir "savaş suçu" olduğunu söyledi. Guterres, "Bugün BM ailesi için trajik bir gün. Bu saldırıyı tartışmasız bir biçimde kınıyorum" dedi.
Beni kenti yakınlarında, BM arabulucularına ait olan bir sağlık merkezine saldıran militan grup, havan topları ve el bombalarıyla gün doğumunda merkeze gidip iki personel servisi, bir ambulans ve bir kamyonu tahrip etti. Ardından arabuluculara saldıran militanlar, 15 kişiyi öldürdü ve birçoğunu yaraladı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |