Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybedip, 47 kişinin yaralanadığı tren kazasıyla ilgili, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı. Erdoğan, iki bakana tüm birimlerin seferber edilmesi kararını verdi.
YÜKSEK HIZLI TREN KAZA YAPTI: 9 KİŞİ ÖLDÜ
Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yenimahalle ilçesine bağlı Çiftlik'te bulunan Marşandiz istasyonunda kaza yaptı. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, yaptığı açıklamada kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiğini söyledi.
MEHMET CAHİT TURHAN: KAZA NEDENİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA DEVAM EDİYOR
Bakan Turhan, şöyle konuştu: "Bu sabah Ankara Garı'ndan Konya'ya hareket eden trenimiz 06.30 sıralarında Yenimahalle İlçemizde yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş. Bunlardan biri de hastanede hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde gerekli olay nedeniyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastanelerimizde tedavi gören 47 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Kaza nedenine ilişkin araştırma devam ediyor, gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız" dedi.
Birimlerin seferber edilmesi talimatını verdi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...