Han Yunus'ta üç İsrailli esirin teslim süreci tamamlandı. Kurulan sahnede bir ICRC üyesi ve El Kassam mensubu, teslim işlemleri kapsamında belgeleri imzaladı.
Han Yunus'taki platformda konuşan serbest bırakılan bir İsrailli tutuklu, “Tutuklular için zaman tükeniyor ve anlaşma devam etmeli.” dedi.
Kudüs Tugayları tarafından serbest bırakılan İsrailli tutuklu Alexander Turbanov ise, “Bu mutlu bir gün... Anlaşma, tüm tutuklular serbest bırakılıncaya kadar devam etmeli.” ifadelerini kullandı.
HAMAS: KUDÜS DIŞINDA GÖÇ YOK
Hamas, Trump ve destekçileri tarafından yapılan yerinden etme ve tasfiye çağrılarına karşılık olarak, “Tüm dünyaya diyoruz ki Kudüs dışında göç yok.” ifadelerini kullandı. Açıklamada, bu duruşun sömürgecilik ve işgal güçlerine karşı bir cevap olduğu vurgulandı.
Hamas ayrıca, “Biz askerleriz, ey Kudüs... Öyleyse tanık ol ki, ahde sadık kalıyoruz, savaş alanında kararlıyız ve kurtuluş yolunda geri çekilmeden veya uzlaşmadan ilerliyoruz.” sözleriyle mücadeledeki kararlılığını ifade etti.
ESİR TESLİMİ İÇİN ÖNLEMLER ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI
Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları ve Filistin İslami Cihad’ın Kudüs Tugayları, esirlerin teslim süreci için güvenlik önlemlerini artırdı.
369 FİLİSTİNLİ MAHKUM SERBEST BIRAKILDI
Hamas ve Filistin İslami Cihad tarafından yapılan açıklamada, esir takası kapsamında serbest bırakılacak İsrailli esirlerin Alexander Trufanov, Sagui Dekel-Chen ve Yair Horn olduğu belirtilmişti. İsrail, buna karşılık olarak 369 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.
Bu takasla birlikte, ateşkes sürecinin ilk aşamasında serbest bırakılan Filistinli mahkumların sayısı 1000’i aştı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...