Örgütün, Roma'da yapılacak bir zirve için hazırladığı raporda, söz konusu 22 ülkenin, buralarda süregelen açlık ve gıda ile benzin ithal etmek zorunluluğundan ötürü savunmasız olduğu belirtildi.
Gıda krizinden özellikle etkilenen 22 ülke, Eritre, Nijer, Komor Adaları, Haiti, Liberya, Burundi, Tacikistan, Sierra Leone, Zimbabve, Etiyopya, Zambiya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Tanzanya, Madagaskar, Malavi, Kamboçya, Kuzey Kore, Ruanda, Botsvana, Kenya ve Gine olarak sıralandı.
Raporda, gelecek hafta yapılacak zirvede, yerel gıda üretiminin teşviki ve üretimi harekete geçirmek için yatırımları artırma planları üzerinde anlaşmaya varılması gerektiği bildirildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...