Son bir senenin içinde petrole yüzde 100 oranında elektriğe de yüzde 30 oranında zam yapıldığını hatırlatan Mutafoğlu, vatandaşın bu zamlara karşı tedirgin olduğunu belirtti. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in "Burada esas amacın elektrikte tasarrufun sağlanması" açıklamasının da yanlış bir açıklama olduğunu öne süren Mutafoğlu, "Eğer amaç elektrikte tasarrufu sağlamaksa, bu zamla olmaz. Vatandaşı bilinçlendirerek ve eğiterek sağlanabilir. Hatta bazı bölgelerde kaçak elektrik kullanımının önüne geçerek de olur. Zaten insanlar ihtiyaçları kadar elektrik kullanıyorlar. Tabi bazı istisnalar kaideyi bozmayabilir. Bu açıdan yapılan zammın yüksek olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Elektrik zammının istihdama ve üretime olumsuz yönde yansıyacağına işaret eden GAPGİAD Başkanı Mutafoğlu, enflasyonun ve faizlerin tekrar yükselme trendine geçeceğini vurguladı. Ocak ayında konutlarda yüzde 15 sanayide ise yüzde 10 zam yapıldığını anımsatan Mutafoğlu, bu yıl içerisinde ikinci kez gelen zammın halk tarafından tepkiye karşılandığını kaydetti.
Başta sivil toplum örgütleri olmak üzere, dernek ve oda yetkililerinin 2. zamma tepkisiz kalmayacaklarını dile getiren GAPGİAD Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, yılın ilk 6 ayında yüzde 30'un üzerinde yapılan zammın tepkilere neden olacağına dikkat çekti. Zamların hayat şartları göz önünde bulundurularak yapılmasını isteyen Mutafoğlu, işsizliğin en yüksek olduğu bir döneme elektriğe yapılan zammın hem tüketiciyi hem de üreticiyi olumsuz yönde etkileyeceğini sözlerine ekledi.