E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İşgalci İsrail Askerlerine Yasal Güvence: Atış Serbest 

Yeni yasayla, İsrail operasyonlarında Filistinlilerin can ve mallarına her türlü zarar verilebilecek, sorumlu olunmayacak.

12.06.2008 - 23:11
İşgalci İsrail Askerlerine Yasal Güvence: Atış Serbest

İsrail hükümeti "Filistinlilere karşı operasyonların" yasal tanımını genişletmek istiyor. Yasada yapılacak yeni düzenleme ile İsrail işgal ordusunun Batı Şeria'daki katliamları sırasında cana ve mala verilen zararlar için Filistinliler İsrail devleti aleyhine dava açamayacak.

Knesset'te dün yapılan oylamada "İntifada yasası" olarak bilinen "Sivil zararlar yasası"nda değişiklik yapılması kararı alındı. İsrail hükümeti yasa tasarısı ile birlikte "askeri eylem" deyiminin tanımını genişletmek istiyor. Böylece "Filistinlilere karşı operasyonlarda" verilen zarardan devlet sorumlu tutulamayacak.

Yürürlükteki yasa ile sivillerin can ve mallarına verilen zararlarda devletin dokunulmazlığı sadece belli durumlarda için geçerli.

İnsan hakları örgütlerinin sayısız şikayetleri üzerine Adalet Yüksek Mahkemesi tarafından Aralık 2006'da iptal edilen yasaya göre, bölge sakinleri, "düşman devlet" vatandaşları ve Filistinli örgüt üyeleri; işgal askerlerinin yol açtığı hasarlar için zararlarının ödenmesini talep edemiyorlar.

Yasa İsrail mahkemelerine dava açılmasına izin veriyor. Yeni düzenleme ile "askeri eylem" kategorisine giren herhangi bir dava konusu olan eylem duruşmaların önüne geçiyor. Böylece mahkeme davayı kabul etmeden önce Filistinli şikayetinin uygun olup olmadığına karar verecek.

İsrail Adalet Bakanı Daniel Friedmann, yasadaki yeni düzenlemenin polis veya kanun uygulama operasyonlarını ihtiva edecek şekilde genişlemesi gerektiğini söyledi.

DEMOKRASİ İÇİN KARA BİR GÜN

İsrail insan hakları örgütü Adalah, değişiklik teklifini eleştirdi. Örgütten yapılan açıklamada, "Yasa tasarısı İsrail ve uluslararası hukukun bütün mantık ve prensiplerine aykırı. Dava açılamaması sebebiyle tecavüz ve mala zarar verilmesi gibi olayların araştırılması imkansız hale gelecek." dedi.

Knesset üyesi Vasil Taha (Balad) yasa tasarısına karşı çıkarak, "Knesset ve demokrasi için kara bir gün. Tasarı Arap toplum liderleri ve Arap Knesset üyelerine karşı. Bütün Arap toplumuna karşı bir başka gayri meşrulaştırma adımı" diye tepkisini ifade etti.

YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
5 Haziran 2008 Perşembe 

YAMİL BEY BİR YAZISINDA ÇERKEZLERİ ERGONOKA DAHİL EDEN YAZI YAZDI,BEKLİYORUZ GEREKEN CEVABI VERMEK İÇİN.KİN VE NEFRET TERÖRİSTLERİN YÖNTEMİDİR.ALDIĞI BİNLERCE YTL NİN KARŞILIĞINI VERMEK İÇİN BU YÖNTEM YALNIŞTIR.

Yorumu oyla      18      10  
selince 5 Haziran 2008 Perşembe 

AYNI KİŞİLERİN SAHİBİ OLDUĞU KANAL24 TE DE YİNE BİR DOÇENTİ KONUK EDİP MERCÜMEK DAVASINA ÖRNEK GÖSTERMİŞLERDİ,KANALTÜRK 2E VERİLEN PARAYI.ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI GEREKEN AÇIKLAMAYI YAPTI AMA YAZMADINIZ,DOÇENTİ PROGRAMA ÇAĞIRIP SORMADINIZ:BİLİM ADAMLARINIDA SAYGINLIĞININ YİTİRİLMESİNİ ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUM,YAZIK

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek 5 Haziran 2008 Perşembe 

Kutluk beye katılıyom. İftira için fırsat kollayan şeytanların foyası zamanında yaşar paşamızı mahkum etmek isteyen, mahkemece kuklalıgı tescillenmiş zavallıları korumaya kalkışmasından Bellidir! Akibetlerinin aynı olmasını dilerim.. Konuya da azbuçuk değinirsek; şamilin yaptıgı haberler adı geçeninin hazırladıgı iddaname gibi ısmarlama ve Yalandır. TT'ye saygılar..

Yorumu oyla      18      10  
selince 5 Haziran 2008 Perşembe 

ayçiçek yağı 23 ytl,süt 2 ytl,ekmeği yazmayayım nasıl olsa ekmek almıyorsunuzdur...Markete gidin Yamil bey,mutafak fiatlarını görün ve yazın..Bu yazdıklarınız inanın halkın umurunda değil....

Yorumu oyla      18      10  
selince 5 Haziran 2008 Perşembe 

işsizlik cinnet getirdi.Yazın Yamil bey,elektriğe %10 zam geldi yazın Yamil bey,Doğalgaza gelmişti yazmadınız....

Yorumu oyla      18      10  
selince 5 Haziran 2008 Perşembe 

melih gökçeğin ankaraya verdiği su kanser yapıyor.Şamil bey yarın bu önemli ve hayati konuda yazı bekliyoruz:))))))))

Yorumu oyla      18      10  
ATIF 5 Haziran 2008 Perşembe 

CHP acilen iş bankasındaki hisselerini hazineye devretmelidir. İş Bankası yönetiminde neden CHP li üyeler var. Sözüm Atatürk'ün büyüklüğünü tartışmaz ama Atatürk, İşBankası kurulurken Celal Bayar'ın Osmanlı Bankasından aldığı 250 bin lira ve Afganistan gelen bir 250bin lira ile bu bankada hak sahibi olmuştur.Atatürk nerden bilecekti ki CHP Türkiyenin en gerici partisi olacak bu hale düşürecekler. O yüzden MİLLETİN PARASINI GERÇEK SAHİBİNE TESLİM ETSİNLER HEMEN

Yorumu oyla      18      10  
Kutluk Kargaoğlu 5 Haziran 2008 Perşembe 

star sabah kanaltürk gibi kurumlar muhalefete yer veriyor mu? hayır. Yrd. Doç Adnan Küçük, Kırıkkale'den. Bilgisi olsaki bu zihniyet araştırmaz, chp yönetim kurullarında üye bulundurup, elde edilen karı yine sanayiye yatırdığını bilir. ama bilerek bilmez. Belki vatandaş kısa yoldan Doç olmak istemiştir. chp o şirketlerde kanun ve Atatürk^'ün vasiyeti gereği ordadır. Kazanılan tek kuruş Partiye kullanılmamaktadır. Öğretim üyesi olmadan önce okulu gerçekten bitirmek gerek.

Yorumu oyla      18      10  
Mehmet OZDEN 5 Haziran 2008 Perşembe 

İdeolojik-yanlı-objektif olmayan tüm medya; inandırıcı olamaz. Nasıl ki; vakit-akit türü gazetelere; belgeleri olmadan yazdıklarına şüoheyle yaklaşıyorsak; tersi fikirdeki gazetelere de aynı şekilde yaklaşmaktayım.Kimsenin dediği,"mutlak doğrudur" diyemeyiz. Akıl ve mantığımızla süzüp, objektif olarak yaklaşmalı,yiğidin hakkını yiğide vermeliyiz.

Yorumu oyla      18      10  
Kutluk Kargaoğlu 5 Haziran 2008 Perşembe 

Süleyman Karaca, bu cüretinizi iktidar partilerinin yasadışı kararları ile zengin olmuş çocukları, akrabaları kayınları için de gösterseniz. Utanmadan bu tür eleştirilerle bir şey elde edemezsiniz. Hiçbir yasal engel yok. Üstelik elde edilen paralar siyasette kullanılmıyor. Star haber yapıyor. Kimin. Okunmayan izlenmeyen kanal parayı nereden buluyor bunu sorgulayın. Sabah-atv halkın borçlandırılması ile peşkeş çekilmedi mi? Eleştirmek için kör olmak ve utanmaz olmak gerek.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamile Olduğunu Doğurunca Anladı
907 gramlık sürpriz bebeğin annesi doğum yaptıktan sonra hamile olduğunu anladı.
Norveç de Eşcinsel Evliliğe İzin Verdi
Eşcinsel çiftlerin evlenebilmelerine ve evlat edinebilmelerine olanak ...
Gazprom: Gaz Fiyatları Yüksek Kalacak
Gazprom Başkanı Aleksiy Miller, ''Doğal gaz fiyatlarının yükselme eğilimi ...
 
Kaddafi Sarkozy’nin Projesine Sert Çıktı
Fransa cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy’nin önerisiyle şekillenen “Akdeniz ...
İsrail'e Askeri Harekat Uyarısı
Ürdün Kralı Abdullah, İsrail'e, Gazze'ye düzenleyeceği askeri harekatların ...
İslam'a İlgi Vatikan'ı Teleşlandırdı
Katolik dünyasının merkezi Vatikan, Batı'nın İslam 'takıntısının' dünyanın ...
 
ABD'li Askerin Tarihe geçecek İtirafı
Irak'ta cami bombalayan, işkence yapan, cinayet işleyen bir ABD askeri ...
Ahmedinejad:
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanı Geroge Bush’un görev ...
Cumhurbaşkanı Gül, Hırvatistan'da
Cumhurbaşkanı Gül, Hırvatistan'daki resmi temaslarına başladı. Gül, Hırvatistan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
AB
PETROL
DEAŞ
Çankaya Köşkü
premier lig
Emre Belözoğlu
Devlet Bahçeli
Çaykur Rizespor