"Koronavirüs, Çin'de 7 yıl önce kullanılmayan bir bakır madeninde çıktı. Mutasyona uğradı ve tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgına dönüştü." Bu ifadeler İngiltere'deki The Sunday Times gazetesinde yer aldı.
Gazete, bilim insanlarının koronavirüsü uzun süre önce keşfettiğini, elde edilen bulguların Wuhan'daki laboratuvara gönderildiğini yazdı. Bilim insanları geç bilgi vermekle suçlandı. Çinli yetkililerin ise bu konuda bir açıklama yapmadığını vurguladı.
SARS KADAR YAYGIN DEĞİLDİ
Virüsün kaynağının 7 yıl önce yarasa ve sıçanların bulunduğu bir madene dayandığı öne sürüldü. İddiaya göre o madende 2012 yılında 6 kişide yüksek ateş, öksürük ve zatürre semptomlarıyla çıktı. İki kişi yaşamını yitirdi. Dördünde koronavirüs antikoru tespit edildi. Ölenlere ise test yapılmadı.
Sunday Times, Çin'in farklı bölgelerinden yüzlerce numunenin Wuhan'daki enstitüye getirildiğini belirtti. Ancak araştırmaların askıya alındığını ifade etti. Çünkü o dönemde bu hastalığın sars kadar yaygın olmadığı açıkladı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...