Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ESMEDYA’yı ziyaret etti. Ünal, “Dünyanın en iyi ürününe sahibiz. Bir kültür ekonomisi oluşturmamız ve bunu da turizmle buluşturmamız gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrılmalı deniliyor ama tam tersine bu bakanlık ayrılmamalı. İkisini birlikte planlamak gerekiyor. Birlikte planlamadığınız zaman kültür ekonomisini oluşturamıyorsunuz” diye konuştu. Bakan Ünal özetle şunları söyledi:
Çok stratejik bir şey yaptık, otelleri tutmamız gerekiyordu. Otelleri tuttuğunuz zaman tedarikçileri de, personeli de tutmuş oluyoruz. Tur operatörlerini tutmamız gerekiyordu. Onları tuttuğunuz zaman otelleri tutmuş oluyorsunuz. Bunları yaparken bir taraftan da hem ürün hem pazar çeşitliliği gerekiyordu.
Viyana’da bir iki ay öncesinden klasik müzik konserinin biletini almanız lazım. O bilette 300 ila 500 euro arasında değişiyor. Bir saatlik konser için verdiğiniz para. Bir turist Türkiye’ye geldiği zaman o parayı 8 günde bırakmıyor. Bu zenginliği oluşturmalıyız. Bunun için de yeni bir planlama yaptık.
Yeni ulaşım şart
Ünal, bir turistin Viyana'da konser için ödediği parayı Türkiye'de 8 günde bırakmadığını belirterek kültürel zenginlik için yeni bir planlama yapmanın şart olduğunu söyledi.
Hafızayı inşa etmek çok önemli
Kültürel kalkınma eylem planı bizim için önemli. Şu anda turizme biraz daha fazla zaman ayırıyoruz ama sonuçta eylem planı yaklaşık 4 aylık bir çalışmanın sonunda ortaya çıktı. Aslında işin felsefesi hafıza, kimlik ve kültür. Önce hafızayı inşa etmek gerek, çünkü hafızamızı kaybetmiş durumdayız.
Kültür güzel bir iklim oluşturur
Kültürün en önemli özelliği bir iklim oluşturmasıdır. Geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanımız harika bir örnek verdi. 65 yaşında İzmir’de bir hanımefendi, 65 yaşında Kuran öğrenmiş. Eşi akşamları alkol alıyormuş, o da mezesini hazırlıyormuş. Bir akşam yine mezeyi hazırlamış, bir şeyler mırıldanmış. Eşi sorunca Kuran-ı Kerim okuyorum demiş. Eşi de bundan böyle bana meze hazırlama. Kuran okuyan bir insana meze hazırlatmam demiş. Bu kalbinin derinliklerindeki iklimin ona yüklediği manadır. Bu manayı yaratan da o kültürel iklimdir.
Osmanlı tarihin en organize gücü
ESMEDYA Yönetim KuruluBaşkanı Sancak: Osmanlı insanlık tarihinin en organize gücü.
ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Sancak da, Osmanlı'nın insanlık tarihinin en organize gücü olduğuna vurgu yaptı: Öyle bir imparatorluk büyük ordularla hareket edebiliyor. Lojistikte hiçbir problem yoktu. ABD 150 bin kişilik orduyla Irak’a giriyor, perişan oluyor. 30 -40 bin askerini kaybetti. Devletlerin gücü organizasyon gücüyle ölçülür. bunu bugün ABD’de birçok alanının uzman kişileri itiraf ediyor.
akşam
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...