LG Electronics Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, zarar eden akıllı telefon birimini kapatma kararı aldı. LG, pazardan çekilen ilk büyük üretici olacak.
DÜnya gazetesinin aktardığına göre LG hali hazırda Kuzey Amerika akıllı telefon pazarında yüz de 10'a sahip ve pazardaki üçüncü büyük oyuncu. Küresel pazarda ise sadece yüzde 2 paya sahip olan LG, geçen yıl 23 milyon akıllı telefon sattı.
LG, mobil birimindeki art arda 23 çeyrekteki zararın, sert rekabet nedeniyle toplam 4.5 milyar dolar olduğunu belirtmişti. Şirket 2021 yılının ilk günlerinde yaptığı duyuruda akıllı telefon biriminin satılma ve devir dahil tüm seçeneklerin değerlendirildiğini açıklamıştı.
LG'nin kaynaklarını daha kârlı olan beyaz eşya ve televizyon birimine kaydırması bekleniyor.
LG, 2020'Yİ KAR REKORUYLA KAPATMIŞTI
LG’nin tarihindeki en yüksek dördüncü çeyrek satış ve işletme karının yanında 2020 yılında elde edilen toplam kâr da yeni bir şirket rekoru olmuştu. LG Electronics Inc. (LG) 2020’de 56.45 milyar dolar ciro ve 2.85 milyar dolarlık rekor işletme kârı gerçekleştirdiğini ve 2019’la karşılaştırıldığında yüzde 31.1’lik artış olduğunu açıklamıştı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...