E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Murat Ongun'un ifadesi ortaya çıktı 

İBB iştiraki Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un emniyet ifadesi ortaya çıktı. Ongun, "Tarafınıza anlatılan etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyor musunuz?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

22.03.2025 - 15:09
Murat Ongun un ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik terör ve yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İBB iştiraki Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un emniyet ifadesi ortaya çıktı. 131 sayfalık ifadede, CHP Kurultayı’na ilişkin çarpıcı iddialar yer aldı.

Gizli tanığın ifadesine göre, CHP Kurultayı sırasında delegelere para dağıtıldığı öne sürüldü. Tanık, "Kurultay döneminde ben de seçim için Ankara’da bulunuyordum. Yanlarında delegelere vermek üzere getirdikleri çantalar dolusu para vardı. Seçimi Özgür Özel kazansın diye delegelere para dağıttılar. Ben buna bizzat şahit oldum. Kurultayda ayrıca bazı delegelere siyasi rüşvetler de verildi" ifadelerini kullandı. Bu beyanlar, Murat Ongun’a emniyet ifadesi sırasında soruldu.

Murat Ongun, CHP Kurultayı’na ilişkin iddiaları "İftira" olarak nitelendirerek kesin bir dille reddetti. Ongun, soruşturma kapsamında kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin savunmasını ifadesinde detaylı bir şekilde aktardı.

'SUÇ İŞLEMEDİM'
Ongun, "Tarafınıza anlatılan etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyor musunuz?" sorusuna "Herhangi bir suç işlemediğimden etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum" dedi.

'İHALELERE KATILMADIM'
Ongun kendisine sorulan "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ürün, hizmet alımı veya satımı amacıyla gerçekleştirilen ihalelere katıldınız mı veya herhangi bir ihale sürecinde bulundunuz mu? Katıldıysanız hangi ihalelere, hangi unvan ile katıldığınızı, ihalelerin nasıl sonuçlandığını açıklayınız" sorusuna ise, "İBB Başkan Danışmanı hiçbir ihaleye katılmaz. İhale süreçlerinde de bulunmaz. Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldığım herhangi bir ihale yoktur. Çünkü Yönetim Kurulu Başkanları ihale yetkilisi değildir. Sadece Medya AŞ’ye gelir getirici az sayıda ihale bana imzaya gelir" şeklinde cevap verdi.

"SEÇİMİ ÖZGÜR ÖZEL KAZANSIN DİYE DELEGELERE PARA DAĞITTILAR"

Gizli tanığın dosyadaki ifadesinde yer alan, CHP Kurultayı’na ilişkin, "Kurultay döneminde ben de seçim için Ankara’da bulunuyordum. Yanlarında delegelere vermek üzere getirdikleri çantalar dolusu para vardı. Seçimi Özgür Özel kazansın diye delegelere para dağıttılar. Ben buna bizzat şahit oldum. Kurultayda ayrıca bazı delegelere siyasi rüşvetler de verildi. Örneğin Bursa CHP İl Başkanının oğlu İBB Kültür AŞ’de işe alındı. Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu’nun en yakınındaki kişilerden biridir. Sosyal medya ve medyadaki operasyonları Ongun düzenler. Belediyeden alacağını alamayan kişiler Ongun’a ulaşır. O da komisyon karşılığında alacakları tahsil eder" iddialarına yönelik soruya ise Ongun, "Operasyon diye nitelendirilebilecek bir şey varsa kanıtı ile ortaya konulmalıdır. Belediyeden alacağı olup da alamayan insanlarla bir ilişkim yoktur" dedi. CHP Kurultayı ile ilgili iddialara ise "İftira" cevabını verdi.

ETİKETLER:
Murat Ongun ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan'dan Saraçhane desteği
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün saat 14.00’te İstanbul Saraçhane’de ...
Özgür Özel'den dikkat çeken açıklamalar: O arkadaş kilit isimmiş!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de açıklamalarda bulundu. Özel, ...
Gözler CHP kurultayında! MHP'li isimden dikkat çeken paylaşım
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP'nin olağanüstü kurultay kararına ...
 
CHP 81 ilde sandık kuruyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 23 Mart Pazar günü 81 ilde 973 ilçede sandık kuracak.
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye kurultay desteği: Kayyım Kılıçdaroğlu mu?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü kurultay kararı aldı. Eski Genel ...
İmamoğlu'nun ikinci ifadesi başladı! Sosyal medyadan yeni mesaj: Herkesi sandığa davet ediyorum
İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün saat 10:00'da ...
 
'Türkiye sokağa teslim olmayacak'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP'nin kendi içindeki krizlerini ülkenin ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: CHP geç olmadan bu çıkmaz sokaktan geri dönmelidir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Provokatif söylemlerle sokakları ...
Ekrem İmamoğlu'ndan İBB çalışanlarına mektup
Gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye çalışanlarına mesaj ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
Sağlık
yunanistan
MERSİN
Ahmet Kural
Adana Demirspor
İstanbul Başakşehir
İsveç
Güney Osetya