E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Özbekistan-ABD Arasında Askeri İşbirliği  

Özbekistan ile ABD arasında askeri-teknik işbirliği anlaşması imzalandı. ABD'nin Taşkent Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı David Petraeus'un 18 Ağustos'ta Özbekistan'a yaptığı ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında, eğitim programları ve staj eğitimi değişimini de içeren askeri-teknik işbirliği anlaşmasının imzalandığı bildirildi.

21.08.2009 - 16:13
Özbekistan-ABD Arasında Askeri İşbirliği

Açıklamada, anlaşmanın General Petraeus ile Özbekistan Savunma Bakanı Kabil Berdiyev tarafından imzalandığı kaydedildi.

Büyükelçilik açıklamasında, Petraeus'un Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un yanı sıra Dışişleri, Savunma ve Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırım ve Ticaret bakanlıkları ile Milli İstihbarat Servisi'nin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiği hatırlatılarak, bu görüşmelerde iki ülke ilişkiler ve Afganistan'daki durum gibi bölgesel güvenlik konularının ele alındığı ifade edildi.

Petraeus, son olarak şubatta Özbekistan'ı ziyaret etmişti.

Amerikan yönetiminin Mayıs 2005'te Andican'da meydana gelen olaylarla ilgili olarak uluslararası inceleme yapılmasını talep etmesi üzerine iki ülke arasındaki ilişkilerin soğumasının ardından, ülkedeki birçok Amerikan kuruluşunun faaliyetine son verilmiş, Afganistan'daki operasyonları desteklemek üzere Özbekistan'ın Hanabad kentinde kurulan Amerikan askeri üssü, Kasım 2005'te Özbek Senatosunun aldığı karar çerçevesinde kapatılmıştı.

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Gözlemci 17 Ağustos 2009 Pazartesi 17:03

Türkiye'de kadınlar istihdam ediliyor. AKePe için bir meta olarak görülen cahil-cüheyla-fakir fukara çocukları ellerinde kalsın diye çok çocuk üretmleri için teşvik ediliyorlar. Kadıncağızlar daha nasıl çalışsın.

Yorumu oyla      18      10  
emine sakarya 17 Ağustos 2009 Pazartesi 03:00

Herseyin suclusu ak partimi ? bununda mi? Bence tam tersi kendine guveni olan kadin heryerde artik calisiyo ,, Guclu meslegini eline almis ve bakimli hic bu kadar kendine ozen gosteren isinde basarili ve her alanda ispatlama cabasi icinde ,,taktire sayan durumdadir bukadar umutsuz ve suclama biz kadinlara hakarettir,, ev hanimi bile olsak nasil bilincli bir anne olabilriz diye kitap okuyan arastiran turk kadiniyiz .Evde nasil gelir saglariz diye evde calisan ev kadinlari var artik.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Santrali Biz Havaya Uçurduk"
Çeçen direnişçiler patlamayı üstlendi. Rusya'nın Sayano-Şuşenskoy hidroelektrik ...
ABD Ermenileri Kızdıracak...
ABD mahkemeleri 1915'te yaşanan olaylarla ilglii Ermenileri çok kızdırıcak ...
Mağdur Kadından İlginç Sözler:
Kırbaç mağduru kadın: ''Ben kimim ki din yetkililerinin kanunlarını sorguluyayım? ...
 
PUTİN'DEN YARDIM ELİ:
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, hidroelektrik santrali kazasında ölenlerin ...
İsrail'den Yavuz Hırsızlık Taktiği
İsrail, Filistinlilerin organları için öldürüldüğü iddialarına cevap vermezken ...
Ermeni Muhalefeti Ayakalandı:
Ermeni muhalefeti Sarkisyan'ın Türkiye politikasına ağır eleştiriler getirdi.
 
İsrail'in Başı Virüslerle Dertte
İsrail'de Moşe Yaalon'un "Şimdi Barış" örgütü ve bazı aydın için sarf ...
Irak'ta Saldırının Bilançosu Ağır
Irak'ta düzenlenen saldırılarda 101 olduğu açıklanan ölü sayısının aslında ...
Afganistan'da Seçim Sonuçları:
Afganistan Devlet Başkanı Karzai'nin birinci turda seçilmesini sağlayacak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
döviz
Jose Mourinho
survivor all star
mehmet özkan
Manchester City
Fatih Erbakan
Ergenekon
terör