Resmi ziyaret kapsamında Pakistan'da bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, başkent İslamabad’daki Cumhurbaşkanlığı binasında Alvi tarafından kabul edildi.
Alvi, Pakistan’ın Azerbaycan ile ortak inanç, tarih ve kültüre dayanan ilişkilerine büyük önem verdiğini söyleyerek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Cammu Keşmir Temas Grubu’nun bir üyesi olan Azerbaycan’ın buradaki rolünü takdir eden Alvi, Bakü yönetimine Keşmir meselesinde verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.
Alvi, Dağlık Karabağ’ın özgürleştirilmesinden dolayı Azerbaycan hükümetini ve halkını kutlarken, Pakistan’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini yineledi.
Öte yandan Alvi, İslamabad’da düzenlenen ikinci Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın 3 ülke arasında ilişkileri artırmaya katkı sunacağını ve yeni iş birliği alanları açacağını söyledi.
Alvi ayrıca Haydar Aliyev Vakfı’nın Pakistanlı engellilere sağladığı 100 tekerlekli sandalye dolayısıyla Bayramov'a teşekkürlerini iletti.
PAKİSTAN'A TEŞEKKÜR
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ise iki ülkenin ticaret ve kültürel iş birliğini artırmada büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Dağlık Karabağ meselesinde Pakistan’ın duruşuna teşekkür eden Bayramov, ülkesinin, Keşmir meselesinde tüm uluslararası alanlarda İslamabad yönetiminin yanında durmaya devam edeceğini açıkladı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |