E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Putin Döneminden İlginç Veriler... 

Kremlin'de sekiz yıl görev yapan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin dış temasları, zirveleri ve devlet başkanları ile görüşmeleri ile ilginç veriler oluşturdu. Yılın yarısını devlet başkanları ile buluşarak geçiren Putin yılın yarısını da konuşma yaparak geçirdi.

8.05.2008 - 22:43
Putin Döneminden İlginç Veriler...

Kremlin web sayfasında yer alan bilgilere göre, yılda yaklaşık 145 kez yabancı devlet adamları ile bir araya gelen Putin iktidarda bulunduğu süre içinde 1409 konuşma yaptı. Rusya lideri son resmi buluşmasını Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile 29 Nisan'da gerçekleştirdi. Devlet başkanları ile sık sık telefon görüşmesi gerçekleştiren Putin'in yıllık ortalaması 100. Putin son telefon görüşmesini de Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'le gerçekleştirdi.

Putin'in, en fazla katıldığı zirve ise BDT zirveleri oldu. Putin toplam 64 kez BDT zirvesine katıldı. Bunun dışında, Putin 17 kez Rusya-AB, 8 kez G-8 ve Şanghay İşbirliği Örgütü, 7 kez Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu ve 3 kez de BM Genel Kurulu toplantısında hazır bulundu.

İtalya'nın Sardinya adası ile dış gezilerine başlayan Putin'in yine Sardinya adası ile temaslarını tamamlaması anlamlı bulundu. Putin, 8 yıllık iktidarı döneminde, 192 kez yurtdışı ziyareti gerçekleştirdi. Bunların arasında iş ve resmi ziyaretler de var. Putin en fazla Ukrayna'ya (23 kez), Kazakistan'a (14) ve Almanya'ya (14 kez) gitti. Putin, Beyaz Rusya'ya 10, Çin'e 7 ve ABD'ye 6 kez gezi düzenledi. Putin'in en fazla yurtdışına çıktığı yıl ise 2007 oldu. Eski Devlet Başkanı 2007 yılında 27 kez yurtdışına çıktı. Putin'in son yurtdışı gezisini ise, 17-18 Nisan'da İtalya'nın Sardinya adasına gerçekleştirdi. Putin bu gezisinde, İtalya'da erken meclis seçimlerini kazanan dostu Silvio Berlusconi'i kutlamak için gitmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2004 Aralık ayında ilk kez Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirmişti. 2005 yılında Mavi Akım için Samsun'a gelen Putin, 2007 yılında da İstanbul'da yapılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılmıştı. Putin başkanlık dönemi öncesi de 1993 yılında Antalya'da bir hafta tatil yaptığı biliniyor.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Myanmar Yardımlarına Cunta Engeli
Myanmar'daki cunta yönetiminin gizlemeye çalıştığı ürkütücü gerçekler ...
Yeni Başkan Medvedev Kutsandı
Rusya'da Putin'den görevi devralan Medvedev, devir-teslim töreninin ardından ...
Putin, Halefi Medvedev'e Devretti
Rusya lideri Putin, Kremlin'de düzenlenen muhteşem bir törenle görevi ...
 
Clinton Indiana'yı Kazandı Ama...
Son ön seçimlerde beklediğini elde edemeyen Hillary Clinton'ın, Indiana'yı ...
AiHM Türkiye'yi Mahkum Etti
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), beş Türk vatandaşını uzun süre ...
İsviçre'de Patates Krizi
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi İsviçre, büyük bir patates ve cips kıtlığı çekiyor.
 
Putin'den Müthiş İmza
Türkiye'de özelliştirme tartışıladursun Rusya'da Putin giderayak öyle ...
Myanmar'da Bilanço:
Asya ülkesi Myanmar'daki kasırga felaketinde hükümet kaynakları son bilançoyu ...
İsrail’den Filistin'e Sömürge Yönetimi
Filistin Yönetimi yetkilileri, dünkü Abbas Olmert görüşmesinde, kendilerine, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Güney Kore
Gurbangulı Berdimuhamedov
PETROL
Chelsea
Euro
big ben
Netanyahu
Beycan ÜÇKARDEŞ