Enerji Bakanlığı yetkilileri, Mersin Akkuyu ve Sinop'a yapılması planlanan nükleer santralların ardından Türkiye'nin sahip olacağı üçüncü nükleer santral için Trakya'daki Bulgaristan sınırına yakın olan İğneada'nın ön plana çıktığını söyledi. Mersin Akkuyu'ya yapılacak olan Türkiye'nin ilk nükleer santralı için Rusya ile anlaşma sağlayan Türkiye, halen Sinop'a yapılacak olan ikinci nükleer santral için müzakerelere devam ediyor. Japonya'da mart ayının başlarında meydana gelen ve nükleer tesislere de zarar veren depremin ardından, Sinop'taki nükleer santral için yapılan görüşmeler hedeflendiği hızda ilerleyemedi. Akkuyu ve Sinop'a yapılacak olan nükleer santralın toplam kapasitesinin 10,000 MW düzeyinde olması bekleniyor.
Deprem güvenliği çok yüksek
REUTERS'a bilgi veren Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye'nin, enerji çeşitliliği ve arz güvenliği için 2023 yılına kadar toplam 15,000 MW kapasiteli üç nükleer santralı devreye almayı hedeflediğini anımsatarak, 'Nükleer santralın yapılacağı üçüncü yer için birkaç yer ön plana çıkıyor. Bunların başında da Trakya Bölgesi'ndeki İğneada bulunuyor' dedi. Yetkili, İğneada'nın deprem açısından en güvenli bölgelerden biri olduğuna vurgu yaptı. Nükleer santrallarda soğutma sistemi olarak deniz suyunun kullanılması çok önemli olduğundan dolayı, üniteler deniz kıyısına yapılıyor.
İsim telaffuz etmedik
ENERJİ Bakanı Taner Yıldız, dün İspanyol Hidrojeneratör üreticisi İndar firmasının düzenlediği resepsiyona katıldı. Üçüncü nükleer santral için Trakya'da İğneada'nın öne çıktığına ilişkin iddialar olduğunun belirtilmesi üzerine Yıldız, kendilerinin şu anda herhangi bir isim telaffuz etmediklerini, kendilerinden bir isim çıkmadığını söyledi.(akşam)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...