E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"ABD, Türkiye'yi tehditlerle yola getirmenin mümkün olmadığını anlamalı" 

AK Partili Refik Özen, ABD Senatosu'nda Türkiye'ye yaptırım içeren savunma yasa tasarısının kabul edilmesini değerlendirirken Türkiye'yi bu tür tehditlerle yola getirmenin mümkün olmadığını söyledi.

18.12.2019 - 19:03
 ABD, Türkiye yi tehditlerle yola getirmenin mümkün olmadığını anlamalı

"Ne yapıyorsanız karşılığı mutlaka olacaktır ama bunun kimseye faydası yok" diyen Özen'e göre ABD, 'Türkiye ile beraber yürüme' noktasında bir karar vermeli.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Rusya'dan S-400 hava ve füze savunma sistemi alımı gerekçesiyle Türkiye'nin F-35 programına katılımını engelleyen, TürkAkım projesini de kapsayan yaptırımlar içeren ulusal savunma yetki yasa tasarısının ABD Senatosu'nda kabul edilmesini değerlendirdi.

Özen, "ABD Senatosu’nun sözde Ermeni soykırımıyla ilgili aldığı karar zaten büyük üzüntüyle karşılandı, akabinde de F-35’ler, Türk Akımı Projesi’ni de kapsayacak yaptırımların söz konusu olduğu yeni bir tasarının kabul edilmesi maalesef ABD-Türkiye ilişkilerine zarardan başka bir şey sağlamıyor. Zaten uzun süredir netameli geçen ilişkilere bu daha da yara veriyor” dedi.

Türkiye’nin bu tür ‘tehditlerle’ yola getirilmesinin mümkün olmadığını, olmayacağını ABD’deki mevkidaşların anlaması gerektiğini ifade eden Özen, Türkiye’nin kendi kararlarını alabilecek ve uygulayabilecek kabiliyette bir ülke olduğunu belirtti.

'Türkiye’nin atacağı adımların olacağının bilinmesini istiyoruz'

"NATO müttefikimiz olan Amerika’nın böyle hasmane kararlar almaya devam etmesi maalesef ilişkilere zarar veriyor. Alınan kararları izlemeye devam ediyoruz ve neticede buna karşı Türkiye’nin de mutlaka atacağı adımların olacağının bilinmesini istiyoruz” diyen Özen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yeri geldiği zaman kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de, Kürecik’i de kapatırız’ sözlerini anımsattı.

'Amerika'nın Türkiye ile beraber yürüme noktasında bir karar vermesi lazım'

Özen, "Ne yapıyorsanız bunun mutlaka bir karşılığının olacağının hesaba katılması gerekiyor ama bunun kimseye bir faydası yok. Dolayısıyla burada maalesef Amerika’nın Türkiye ile ilgili bu kararsızlığını gidermesi lazım; Türkiye ile beraber yol yürüme noktasında bir karar vermesi lazım. Teröre yapmış olduğu destek zaten kabul edilemez bir durumdu. Alınan kararlarla bu süreci devam ettiriyorlar. Hiçbir haklı tarafı olmayan bu kararları tanımadığımızı TBMM’de grubu bulunan dört parti olarak da ifade ediyoruz. Bundan sonraki süreci de izleyip göreceğiz ama devamı noktasında bir süreç izlenirse Türkiye’nin de karşı adımlar atacağını, karşı hamlelerde bulunacağını da herkesin bilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

ETİKETLER:
Refik Özen , AK Parti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya:SOKAK CHP'yi AŞAR!
MHP'li Mevlüt Karakaya, Turktime yazarı Fahrettin Damga ile gerçekleştirdiği ...
HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya: ERDOĞAN OTORİTER DEĞİL, HARBİ!'
Türkiye’nin önemli STK’larından HUDER Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya ...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
 
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
tff
eyfel kulesi
Ankara
Yeni Zelanda
Fatih Erbakan
Manchester City
deprem
genel sağlık