Turkcell'in Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv, TRT'deki Ekonomi Kulübü programında, TeliaSonera ve Altimo'nun Turkcell Yönetim Kurulu'ndaki bağımsız üye olan Colin Williams'ı değiştirme çabalarını değerlendirirken, Turkcell'in yüzde 34 civarında hissesinin halka açık olduğunu, o yüzden yönetimde bağımsız üyelerin olmasını sağlıklı bulduğunu söyledi. ''Gönlümde Turkcell'in Türk şirketi olarak kalması var. Bence Anadolu'nun bağrından çıkmış, Türklerin kurduğu bu şirketin merkezinin, yönetiminin Türkiye'de kalmasının, bu ülkenin menfaatine olacağına canı gönülden inanıyorum'' diyen Ciliv, Turkcell'in 21 Nisan'da yapılacak olağan genel kurul toplantısını yakından takip edeceklerini kaydetti.
Ciliv, şunları kaydetti: ''Turkcell'in üst yöneticisiyim. Ben işime odaklanıyorum. Yatırımlara ve çalışmaya son hızla devam ediyoruz. Biz ekip olarak, bütün hissedarlara eşit mesafede Turkcell'in, ülkenin ve müşterilerin menfaati için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bütün hissedarlara eşit mesafede durarak (Turkcell'i nasıl bir dünya oyuncusu yaparız) diye düşünerek, en son teknolojileri Türkiye'ye en uygun fiyata getirmeye çalışıyoruz ki, vatandaşımız fırsat eşitliği yakalasın, dünyada da rekabet avantajını elde etsin. Bizi de en çok motive eden bu...''
'Yönetimimizi eleştiren söylemler performansımızı düşürüyor'
''Yönetimimizi eleştiren söylemler performansımıza olumsuz yansıyor'' diyen Ciliv, Turkcell'in rekabete karşın hem dünyada hem de Türkiye'de üstün başarı gösteren bir şirket olduğunu, bu yıl Türkiye'de 4'üncü kez ''En beğenilen şirket'' seçildiklerini, World Finance Magazine'in, tüm dünyada yaptığı ''10 yılın şirketleri'' sıralamasına Türkiye'den sadece Turkcell'i dahil ettiğini anımsattı.
Ciliv, ''Bugün bazılarının kendi menfaati için yönetimi suçlaması adil değil. Bütün yatırımcıları iç-dış diye ayırt etmedik. Fakat, TeliaSonera, Turkcell'in de hissedar olduğu Fintur bünyesindeki Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Moldova'daki şirketleri satın almak istiyor. Bunu da internet sitelerine koydukları bir sunum ile açık açık söylüyorlar. Onlar da kendi menfaatlerini maksimize etmek istiyorlar. Fakat çok büyük emeklerle kazandığımız, Türk mühendislerinin kurduğu bu şirketleri satmanın Turkcell ve ortakları için doğru bir karar olmadığını düşünüyorum'' dedi.
Yeni bir Turkcell kurup bunu büyütmenin bu saatten sonra zor olduğunu belirten Süreyya Ciliv, bu nedenle tüm ülkelerin şirketlerine sahip çıktığını anlatarak, ''Hannover CeBİT Fuarı'nda Başbakan Angela Merkel'e, (Nisan ayında Almanya'da Turkcell Europe operasyonumuzu başlatacağız) dediğimde, (Şirketlerimizden iş mi alacaksınız?) tepkisini gösterdi. Korumacılığa en çok karşı olan benim. Şirketlerimizin küresel pazarlarda rekabet edebilecek ve liderliğe oynayacak güçte, kabiliyette olması lazım. Bizde bunlar var ve yolumuza devam etmeliyiz diye düşünüyorum'' diye konuştu.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...