E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Parti'li Alim Tunç Turktime'a konuştu: Anayasa değişikliği bir ihtiyaç, cumhurbaşkanımıza destek veriyorum 

Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. ve 26. Dönem Milletvekili TIP doktoru Alim Tunç Turktime'a yaptığı özel açıklamada; özgeçmişinden, siyasi yaşamına, Anayasa değişikliği ve sağlık sistemimize kadar birçok konuya açıklık getirdi.

9.09.2024 - 12:00
AK Parti li Alim Tunç Turktime a konuştu: Anayasa değişikliği bir ihtiyaç, cumhurbaşkanımıza destek veriyorum

Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. ve 26. Dönem Milletvekili TIP doktoru Alim Tunç Turktime'a yaptığı özel açıklamada özgeçmişinden, siyasi yaşamına, Anayasa değişikliği ve sağlık sistemimize kadar birçok konuya açıklık getirdi. Alim Tunç; Anasaya değişikliği ile ilgili "Biz sayın Cumhurbaşkanımıza her koşulda 2002' den beri destek veriyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyoruz. Teşkilatlarla birlikte çalışmalarımız var önerileri dile getirmeye çalışıyoruz.

İŞTE ALİM TUNÇ İLE RÖPORTAJIM

-Anayasa değişikliği için çağrı yapan cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek veriyor musunuz?

Biz sayın Cumhurbaşkanımıza her koşulda 2002' den beri destek veriyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyoruz. Teşkilatlarla birlikte çalışmalarımız var önerileri dile getirmeye çalışıyoruz. Tek adam olarak eleştiriyorlar ya aslında sayın Cumhurbaşkanımız bir fikir yada öneriyi kamuyu ile paylaşmadan önce kesinlikle teşkilatlarla bu konuyla ilgili STK' larla ve bunlarla ilgili genel başkan yardımcılarının çalışmalarıyla mutlaka her yönüyle değerlendirip ondan sonra gündeme getirir.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BİR İHTİYAÇ

Aslında muhalefetin destek vermesi gerekir anayasa değişikliği bir ihtiyaç. Hem 61 Anayasası hem 82 Anayasası bunları yamalı bohça şeklinde bir kısmını değiştirdik. Bir kısmını düzeltmeye çalıştık bunlarla ilgili çok değişiklik yaptık ama darbe döneminden kalan yamalı bohçaya dönen anayasa ülkemizin ilerlemesini engellemekde eski Türkiye’nin hantal yapısına Türkiye Yüzyılı'na takoz olmakta sivil bir anayasa yapabilmek gerekir. Muhalefetiyle iktidarıyla sadece muhalefet muhalefet yapmak için davranıyor. Ülkenin lehine yada aleyhine olup olmadığı değil. İktidarı bir an önce indireyim maksadıyla hareket ediyor. Örneğin Amerika da seçim yapılıyor rakip geliyor Dışişleri Bakanı bile olabiliyor yani biraz daha bizim ülkenin birlik ve beraberliği ve gelişmesiyle siyasi partilerin buna gayret etmesi gerektiğini düşünüyorum.

 -İktidarın gündeminde olan yeni anayasa çalışmalarına hazırlık yapılıyor.  AK Parti nasıl bir anayasa istiyor, hangi adımlar atılacak?

Yeni anasayanın geniş katılımcı ve özgürlükçü olması gerekiyor darbecilerin postal izlerinden uzak bir anayasa olması gerekiyor. Bir eskimişlik var çürümüşlük var paslanmışlıktan kurtulmak için Türkiye Yüzyılı'na uygun yeni anayasa yapılması gerçekten önemli genel çerçevesi çizik çalışmalar zaten yapıldı ben 22 ve 26 dönem milletvekili yaptım 2015' den sonra ilk dönemler anayasada değişiklikler yaptık yeni bir anayasa yapamadık ama daha sonraki süreçte bu gündeme geldi.

ÇOK DAHA NET KISA VE ANLAŞILIR OLMALI

Çalışmalar yapıldı sonradan yine darbe teşebbüsü olduğundan dolayı bir türlü gerçekleşmedi. Çok uzun bir anayasa metni olmamalı belirli ölçüler koymalı bu kadar uzun uzun herşeyin açıklandığı bir anayasa sadece bizde var herhalde dünyadaki anayasa çok daha net kısa ve öz anlaşılır bir şekilde yapılmalı bana göre.

-Dünya Sağlık Örgütü tarafından uluslararası acil durum ilan edilen Maymun çiçeği  hastalığı, salgın haline geldi.  Peki Maymun çiçeği ile COVID-19 arasında ki farklar nelerdir?  Sağlık sistemimiz olası bulaşıcı hastalıklara hazırlıklı mı?

Bizim AK Parti hükümeti olarak en önemli icraatlerinden biri sağlık bende hekim olarak bunu biliyorum. Seçim çalışmalarında hep belirtmiştim yani alo dediğin de uçak ambulans geldiği bir sağlık sistemimiz var şehir hastaneleri, devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri gerçekten muhteşem. 


Tabi Maymun çiçeği temasla bulaşan bir hastalık o nedenle Covid-19'da nefesle tenefüsle hava yoluyla alınan bir hastalık. Orada çok büyük bir fark var birinin teması aynı ortamda kalan kişilerle olabilir yani sokakta birinin temas etmesi mümkün değil belirli bir miktarda kalması ile ilgili bir hastalık o yüzden kıyaslanamaz ama Tabiki bir panik ortamı oluşturuyor. Bizim AK Parti dönemi hükümetlerin de yapılan sağlık yatırımları bizim sağlık sistemimiz ve olabilecek tüm salgın ve sağlık sorunlarına karşı güçlü bir sistemimiz var ve sayın cumhurbaşkanımız kendinin en önemli projem dediği şehir hastaneleri ve şuanda önemli katkı sağladığı Covid döneminde bütün Avrupa ülkelerinde dünya ülkelerinde o kadar sıkıntı olduki hastalar sokak da kaldı gönderdiğimiz yardım malzemelerine el koyan çalan ülkeler oldu çok çaresiz kaldılar havaalanında birbirinin maskesini çalma söz konusu oldu bizim ülkemizde hiçbir hastamız mağdur edilmedi.

COVİD-19'DA BAŞARILI BİR SINAV VERDİK

Tüm hastaneler tam kapasite çalıştı ve başarılı bir sınav verdik. Covid de dünya sınavda kaldı ama Türkiye Cumhuriyeti gerçekten çok başarılı oldu ve örnek olduk hem tedavi hem hasta bakım anlamında örnek haline geldik.

- Onaylı Randevu Sistemi istenilen anlamda beklentiyi karşıladı mı?

Onaylı randevu sistemini başarılı buluyorum, ama daha başarılı olabilmesi için insanlarımızın hak hukuka riayet etmeleri bu konuda özellikle hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Böyle bir yapı oluşturabilmeleri insanlarımızın bunu kabul etmeleri yada eğitimimiz yada aile yapımızda yada örf adetlerimizde ön plana çıkararak buradaki diğer hastaların hakkına girmeme şeklinde düşüncelerine katabilirsek insanlarımızın daha başarılı olabileceğine düşünüyorum.

Eklemek istediğiniz birşey var mı? 
Çok teşekkür ediyorum. Tabiki ülkemizde şuan için ekonomik anlamda bazı sıkıntılar var ama genel anlamda 2002' den bu yana gelen sağlık sistemimiz olsun tüm sistemlerde çok büyük gelişmeler kaydettik. Gerçekten ben 2002 öncesinde hekimlik yaptım bunu çok iyi biliyorum. Şimdiki hekimlerin durumunu çok iyi biliyorum sağlık çalışanlarının memurların durumunu biliyorum dünyada gelişen konjonktürler gereği Covid- 19 salgını bizdeki darbe teşebbüsleri ve arkasından maalesef deprem felaketlerini yaşadık. Tabiki bu kadar olumsuzluklarla birlikte zaten kırılgan bir ekonomiye sahip olmamızdan dolayı insanlarımız ekonomik sıkıntıda enflasyonist bir ortamdayız inşaalah alınan tedbirlerle birlikte tekrar tek haneli enflasyonun olduğu insanların daha rahat yaşadığı günleri hep birlikte kavuşalım dileklerimle bende size teşekkür ediyorum bu fırsatı verdiğiniz için. 

ALİM TUNÇ KİMDİR?

Alim Tunç, 5 Haziran 1964 yılında Eşme'de dünyaya geldi. Babasının ismi Osman, annesinin ismi Fatma'dır. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Alim Tunçi, Erzurum Tortum Sağlık Grup Başkanı olarak mecburi hizmetini bitirdi. Uşak'ta Kızılay Kan Merkezi, Cezaevi, Belediye Kurum Hekimliği ve 1 No'lu Sağlık Ocağı Hekimliği görevlerinde yer aldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Mediko Sosyal Hekimi olarak görev yaptı. Sağlık Bakanlığında müşavir olarak görev aldı.

22. Dönemde Uşak Milletvekili seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği, Kosta Rika- Türkiye Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde yer aldı.

Orta derecede İngilizce bilen Alim Tunç, evli ve dört çocuk babasıdır.

HİLAL BÜYÜKKAYA/ TURKTIME

ETİKETLER:
Alim Tunç , Röportaj
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan öğrencilere mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla ...
Erdoğan'dan Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'a tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ...
Kabine yarın toplanıyor
Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın toplanıyor. ...
 
Fahrettin Altun açıkladı: Erdoğan yakından takip ediyor
Narin Güran’ın (8), köye yaklaşık 2 kilometre mesafede Eğertutmaz Deresi’nde ...
Yankı Bağcıoğlu'ndan Erdoğan'a 'teğmenler' tepkisi: Siyasi rant devşirmek adil değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, teğmenlerin kılıçlarını çekerek ...
CHP'de tüzük değişikliği
CHP, Genel Başkan adaylığı tartışmalarıyla ilgili de önemli bir düzenlemeyi hayata geçirecek.
 
AK Parti'den CHP'ye yanıt
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim ...
Talat Atilla yazdı: CHP içinde bir klik toplantı yaptı
Talat Atilla yazdı: CHP içinde bir klik toplantı yaptı; "Gerekirse Mansur Yavaş'ı hain ilan ederiz!"
Erdoğan: Lafla çevrecilik yapmıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde katıldığı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
hamza hamzaoğlu
MHP
TÜFE
Adana Demirspor
İstihdam
TV8
madenci
Barack Obama