Rize'nin Ardeşen İlçesinin AK Parti'li Belediye Başkanı Avni Kahya, görevi devraldığı AK Parti'li Hakan Gültekin’in kentte bulunan bir araziyi bedelsiz olarak başkanı olduğu vakfa bağış yaptığını ortaya çıkarıp mahkemeye verdi.
Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; 31 mart seçimlerinden sonra görevi Hakan Gültekin’den devralan Avni Kahya, üniversite arazisi içinde ve belediyeye ait olan bir arsanın bedelsiz olarak eski Başkan Hakan Gültekin tarafından başkanı olduğu Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfına bedelsiz olarak bağış yapıldığını belirledi.
Eski başkandan arazinin geri verilmesini isteyen Kahya, olumsuz cevap alınca da mahkemeye başvurdu.
Belediye kanunlarında bedelsiz bağışın olmadığını söyleyen Kahya, “Ardeşen Belediye Başkanlığı tarafından Ardeşen Eğitim Kültür Vakfına arazinin yüzde 90'nının bedelsiz bağışı var. Belediye kanunları bedelsiz bağışı kabul etmez. Belli bir ücret karşılığında tahsis edilebilir, ama bedelsiz bağış yoktur. Satabilir, satmak da ihale ile olur. Hukukun dışında bir uygulama olunca bizim yapmamız gereken bunu hukuki hale getirmektir." diye konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...