Konut Edindirme Yardımı (KEY), ödemelerinde geri sayım başladı. Başbakan geçtiğimiz günlerde iki hafta içerisinde ödemelerin Ziraat Bankaları’ndan başlayacağın açıkladı. Dün de hak sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin yasa Meclis’ten geçti. Nihayet 85 milyonu aşkın kişiye 2.8 milyar YTL’lik ödeme yapılacak. Ancak ödenmemiş kredi kartı borcu bulunanların KEY alamama tehlikesi belirdi. Meclis’te yasanın görüşülmesi esnasında muhalefetin hak sahiplerinin KEY alacaklarının kredi kartı ve benzeri borçlarına karşılık olarak haczedilmesini öngörün önerge reddedildi.
KEY sahiplerinin alacakları bankalara olan borçlar karşılığında haczedilebilecek.
En fazal ödeme memura yapılacak
Toplam 2.8 milyar YTL’lik KEY’den en fazla payı devlet memurları alacak. SSK’lının ortalama alacağı tutar 271 YTL iken, Emekli Sandığı mensubu ise 496 YTL alacak. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, KEY ödemelerinin 1.8 milyar YTL’sini Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yapacağını, şu anda bu yatırım ortaklığının 500 milyon YTL’lik nakdi bulunduğunu belirtti. Şimşek, ‘Hazine olarak biz Emlak Konut’a 1.3 milyar YTL borç vereceğiz’ dedi.
Öte yandan Kamu-Sen, hesaplamalarına göre KEY ödemelerinin yapılması gereken tutardan yarı yarıya daha düşük olacağını belirterek, ödemelerin başlamasından itibaren konuyu yargıya taşılacaklarını açıkladı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...