Yaşadığı yoğun ağrı ve acı hissiyle birlikte ayağını kullanamadığı için işinden de olan Sandıkçı, yetkililerden kendilerine yardım edilmesi talebinde bulundu.
İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği yetkilileri, konuyla ilgili araştırma yapılacağını, bir kusur varsa gereğinin yapılacağını belirtti.
Asıl mesleği şoförlük olan ve Karşıyaka'da bir pastahanede tezgahtarlık yapan evli ve iki çocuk babası Hüseyin Sandıkçı, geçen Ekim ayının 22'sinde, soğuk algınlığı ve aşırı öksürük nedeniyle gece uyuyamadığını belirterek evinin yakınındaki Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Burada yapılan muayene sonrası kendisine iğne vurulması kararlaştırılan Sandıkçı, iğne vurulduktan sonra sağ ayağında bir uyuşma hissetti. Uyuşmanın ilacın etkisi olduğunu düşünen Sandıkçı, bacağının üzerine yüklenmeden eve gelerek uzandı. Sabah olduğunda bacağındaki ağrının artması ve öksürüğünün geçmemesi üzerine Sandıkçı işe gidemeyeceğini belirterek evde istirahat etmeye devam etti.
"YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK DEDİLER"
Ağrılarına rağmen ertesi gün işe giden Sandıkçı, burada ayakta geçirdiği süre zarfında ayağındaki ağrı şiddetini arttırdı. Ayakta durmakta güçlük çeken Sandıkçı, tekrar Karşıyaka Devlet Hastanesine giderek acil serviste kendisine vurulan iğnenin ardından sağ bacağında şiddetli ağrı oluştuğunu ve ayakta duramadığını belirtti. Karşıyaka Devlet Hastanesi yetkililerinin kendisine 'Sizin için yapabileceğimiz hiç bir şey yok' dediğini ileri süren Sandıkçı, buradan gittiği İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kendisine enjeksiyon travması tanısı kondu.
HASTANEYİ ŞİKAYET ETTİLER
Yapılan iğne sonrası Sandıkçı'nın hayatı her geçen gün daha fazla olumsuz etkilenmeye başladı. Sağlık Bakanlığını arayıp hastaneden şikayetçi olduklarını belirten Sandıkçı, kendilerini hastaneden arayan bir kişinin 'Durumunuz incelemeye alındı, 1 buçuk ay sonra netlik kazanır' deyip telefonu kapattığını söyledi.
İŞİNDEN OLDU
İlk olarak ayakta duramadığı ve tezgahtar olduğu için işinin ayakta olduğunu dile getiren Sandıkçı, "Patronum ayakta duramadığım ve çalışamadığım için haklarımı fazlası ile ödeyip işime son verdi. Pastahane'ye gireli 2 yıl yeni olacaktı daha önce de sigortada gün boşluğum vardı. "Son üç yılda düzenli iki yıl sigorta" şartını yerine getiremediğinden ötürü işsizlik maaşı da alamıyorum. İki oğlum var. Biri inşallah Ocak ayır itibari ile asker olacak. Diğeri ise henüz ortaokul öğrencisi. Evimiz kira. Ayağıma tam hakim olamadığım için eski mesleğim şoförlüğü de yapamıyorum. Doktorlar ayağımın 6 ay içerisinde de iyileşebileceğini, ömür boyu böyle kalabileceğini de söylüyor. Fizik tedavi şart diyorlar. Maddi hiç bir gelirimiz yok. Yetkililerin bizleri duymasını, yardımcı olmalarını istiyoruz. Kış günü ailemle sokakta kalmak istemiyoruz" dedi.
PARASI YOK AVUKAT TUTAMIYOR
Mağdur olduğunu dile getiren Sandıkçı, ''Biz hastane ile ilgili dava açmayı düşünüyoruz ama paramız yok. Bir kaç avukatla görüştüm dava için para istedi. Ben para olmadığını söyleyince dava açamıyoruz. Çaresiz iki çocuğum ve eşimle kala kaldık öylece. Ailede çalışan bendim şimdi evde çalışan para getiren yok. Akrabalarımız komşularımız şimdilik yardım ediyor. Benim bu durumum belirsiz. Yetkililerden bu duruma ele atmalarını istiyorum'' dedi.
Öte yandan, İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği yetkilileri, konu ile ilgili araştırma yapılacağını, varsa bir kusurun gereğinin yapılacağını belirtti.
bugüngazetesi
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...