Darbe sonrası oluşturulan hükümetin Enformasyon Bakanı Rene Zepeda, sokağa çıkma yasağının saat 22.00'den sabah saat 05.00'e kadar ve yalnızca başkent Tegucıgalpa'da uygulanacağını söyledi.
Honduras'ta dün darbe sonrası en büyük gösterilerden biri yapıldı. Zelaya yanlıları ülkenin dört bir yanından yayan olarak başkent Tegucıgalpa'ya akın ederek, burada darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski devlet başkanının görevine iade edilmesini istediler.
Yurt dışında sürgünde olan Zelaya'nın Honduras'ta bulunan karısı Xiomara Castro, Honduras bayrakları taşıyan 10 bin göstericiye hitaben yaptığı konuşmada, 28 Hazirandaki darbenin ardından direnişin 45 gündür sürdüğünü, halkın hala sokaklarda olduğunu söyledi.
Tegucıgalpa'nın yanı sıra dün ülkenin ikinci büyük kenti San Pedro Sula'da da yaklaşık 4 bin Zelaya yanlısı gösteri yaptı.
Göstericiler, eylemlerinin Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) heyetinin Honduras'a yapacağı ziyaretle çakışması için geçen çarşamba günü yürüyüşe başlamışlardı. Ancak darbecilerin iktidara getirdiği hükümet, OAS heyetinin dün planlanan ziyaretini engellemişti.
OAS'ın gelecek hafta için yollamaya çalıştığı heyette Arjantin, Kanada, Kostarika, Jamaika, Meksika ve Dominik Cumhuriyeti dışişleri bakanlarının yer alacağı belirtiliyor.
Honduras'ta, 28 Haziranda yapılan darbe ile Devlet Başkanı Manuel Zelaya sürgüne gönderilmiş, bu göreve Roberto Micheletti atanmıştı.
Amerikan Devletleri Örgütü, Micheletti'yi, Zelaya'nın görevine dönmesi konusunda uluslararası müzakerecilerle görüşmesi için ikna etmeye çalışıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...