E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hristofyas Türkiye'yi Tehdit Etti AB Sürecine Hayır Deriz!

Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Türkiye'nin AB üyelik sürecine “hayır" demekle tehdit etti.

24.08.2009 - 14:32
Hristofyas Türkiye yi Tehdit Etti

Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Ankara'nın Kıbrıs sorununda rota değiştirmemesi durumunda, Türkiye'nin AB üyelik sürecine “hayır" diyeceklerini söyledi.

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan gazetelerin haberine göre, Hristofyas, “Proto Themaö isimli gazeteye verdiği söyleşide, Ulusal Konsey'in, 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak olan iki günlük toplantı çerçevesinde, Güney Kıbrıs'ın izleyeceği stratejiyi belirleyeceğini ifade etti.

Söyleşisi sırasında doğrudan müzakerelere de değinen Hristofyas, müzakerelerde bir yandan ilerleme tespit ederlerken diğer yandan da bir durgunluk ve gerilemenin gözlemlendiğini savundu.

Hristofyas, doğrudan müzakerelere ilişkin olarak tamamlanan ilk turun sonuçları değerlendirildiği zaman henüz çözüme yakın olunmadığının gözlemlendiğini söyledi.

Hristofyas, Kıbrıs Türk tarafının, ikinci tur kapsamında üzerinde anlaşmazlıkların olduğu belli başlı konularda, yer değiştirmesi (tutum değiştirmesi) durumunda çözüme yakın olunduğunun söylenmesinin mümkün olacağını savundu.

1974 yılında, esir iken, Türk ordusu tarafından öldürüldüğü iddia edilen 5 RMMO askeriyle ilgili olarak Güney Kıbrıs'ın Lahey'e gitme niyetinde olup olmadığı şeklindeki soru üzerine Hristofyas, Kıbrıs sorununun hukuki açıdan göğüslenmesinin sadece bu durumu kötüleştirdiğini, iki taraftan da yapılan başvuruların çözüm çabalarına olumsuz sonuçlar getireceğini belirtti.

Öte yandan Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Politis gazetesinin haberine göre, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da, Türkiye'nin AB üyelik süreci ile doğrudan müzakerelerin bugüne kadar olan sürecinin, 14-15 Eylül'de yapılacak olan Ulusal Konsey toplantısıyla ele alınacağını söyledi.

Kiprianu, katıldığı bir anma törenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin; AB'ın tüm taleplerine yanıt vermesi gerektiğini anlaması gerektiğini savundu ve Türkiye'nin farklı bir tutuma maruz kalmayı beklememesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin tüm Kopenhag, Mastricht kriterlerini ve de Kıbrıs sorunu karşısındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini ileri süren Kiprianu Cumhurbaşkanı Talat'ın, görüş birliğinin sağlandığı otuz belge ve bunların çözümün bel kemiğini oluşturacağına ilişkin açıklamasını yorumlarken ise, “Talat'ın, gerçeklikten uzak olan ve sorun yaratan açıklamalar yaptığını iddia etti ve bundan üzüntü duyduğunu söyledi.

Kiprianu, Talat'ın bahsettiği belgelerin Hristofyas tarafından partilere verildiğini belirterek, söylediklerine ilişkin olarak daha dikkatli olması için de Talat'a çağrıda bulundu. Kiprianu, Talat'a yönelik çağrılarının, Talat'ın müzakere masasına üzerinde anlaşmaya vardığı çerçevede öneriler sunması ve sürece zarara veren açıklamalardan kaçınması olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
kübra 24 Kasım 2009 Salı 18:36

keremcem seni çok seviyorum inş seni görmek nasip olacak bana hayırlı teskereler...

Yorumu oyla      18      10  
ahsen 21 Ağustos 2009 Cuma 16:39

Helal olsun.Sana da bu yakışırdı.Askerden türlü türlü bahanelerle kaçmayarak vatani görevini yapıyorsun.Biz de seninle gurur duyuyoruz.Hayırlı Tezkereler.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İRAN'DAN SERT AÇIKLAMA:
Kaşkavi, İran'a yönelik yaptırımlarla yasal haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.
ABD'DEN AÇILIM YALANLAMASI:
Kürt Açılımı”nın bir ABD projesi olduğu savlarına ilişkin tartışmalar ...
Erkek ve 40 yaşında...
İTALYA’da 86 kez devreden ve yaklaşık 7 aydır sahibini arayan Süper Loto’da, ...
 
İsrail ile İsveç Gerilimi Tırmanıyor
İsveç gazetesinin, İsrail ordusunun Filistinlileri organlarını almak için ...
İran'da PJAK'a Büyük Darbe
İran'da, PKK'nın uzantısı PJAK ve diğer terör gruplarına yönelik operasyonlarda ...
ABD’nin Açılıma İlgisi Daha da Artacak
Kuzey Irak’ta yayınlanan The Kurdish Globe gazetesinde yer verilen bir ...
 
Afrika Nüfusu 1 Milyarı Geçti
Amerikan Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), Afrika nüfusunun 1 milyarı ...
Çin'in İşsizler Ordusu Büyüyor
1,3 milyar nüfusa ve dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip Çin'de ...
ABD’de Cezaevi İsyanı
Mahkumların çöp kovalarını ateşe vererek başlattıkları isyanda binanın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
Gökhan Töre
Kobani
Christoph Daum
İstihdam
İthalat
bugün
Özbekistan
siber