E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İHH'DEN BÜYÜK PROJE: Savaşın Çocukları Bize Emanet

İHH, savaşın kol gezdiği ülkelerde muhtaç 50 bin çocuğa bakmayı hedefliyor.

28.08.2009 - 14:02
İHH DEN BÜYÜK PROJE:

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, savaşın kol gezdiği Afganistan, Filistin, Pakistan, Irak ile Endonezya, Azerbaycan ve Türkiye'de 24 bin çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyor. Vakıf 2010 yılında muhtaç 50 bin çocuğa bakmayı hedefliyor.


Türkiye merkezli İnsani Yardım Vakfı (İHH) başta savaş bölgeleri olmak üzere 7 ülkede yetim kalan 24 bin çocuğun giyim, gıda, barınma ve eğitim masraflarını karşılıyor. İHH'nın yardımlarından 8 bin çocukla Filistin'in Gazze kenti ilk sırayı alırken, vakıf Türkiye'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7 bin çocuğa giyecek ve yiyecek yardımında bulunuyor. Vakıf, Türkiye'deki hayırsever işadamları ve vatandaşlarla topladıkları yardımlar yetim ve öksüz çocukların sağlık, eğitim ve barınma başta olmak üzere bütün ihtiyaçları karşılıyor.

"ORGAN MAFYASI KOL GEZİYOR"
İHH Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Selahattin Özer Pakistan'da son yaşanan deprem ile 2003 yılında ABD ile Baas yönetimi arasında yaşanan savaş sonrasında kuzey Irak'ta 4 bin çocuğun kimsesiz kaldığını söyledi. Yetim ve öksüz kalan çocukların organ mafyası tarafından kaçırıldığı haberlerinin ardından, yetimlerle ilgili proje çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydeden Özer, yoğunlukta olarak savaş bölgesinde yetim ve kimsesiz kalan çocuklara yardım ellerini uzattıklarını söyledi.

İlk olarak Pakistan'da bin 500 kişilik yetimhane kurduklarını kaydeden İHH Koordinatörü Özer, "Savaş bölgesinde Organ mafyasından tutun da, birçok kötü emeller peşinde olan gruplara varana kadar birçok kişi çocukların geleceğini tehdit etmektedir. Afganistan, Pakistan, Irak, Endonezya ve Azerbaycan'da yetim çocuklar eğitim merkezlerimiz var. Savaş sonrasında kimsesiz kalan çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyoruz" diye konuştu.

ÇOCUK BAŞINA 50 DOLAR
"Sponsor Aile Projesi" başlattıklarını ifade eden İHH Güneydoğu Koordinatörü Selahattin Özer, projenin ağırlıklı olarak savaşın, açlık ve yoksulluğun hüküm sürdüğü Filistin, Irak, Afganistan ile Pakistan, Endonezya, Azerbaycan Türkiye'ye hayata geçirildiğini belirtti. 1 ile 18 yaş arası çocuklara yurt dışında 50 dolar yurt içinde ise 70 lira verdiklerini ifade eden Özer, yardımların İHH Vakfı bünyesinde oluşturulan yetim fonundan karşılandığını söyledi.

Yardım götürdükleri ülkelerde eğitim merkezlerinde çocuklara bakıldığını anlatan Özer, "İnsani Yardım Vakfı olarak 2009 yılı hedefimiz 50 bin yetime bakmak. Dünyanın herhangi bir yerinde yetim veya öksüz kalan çocuklarımıza sahip çıkmak için hayırseverlerin yardımlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar Filistin, Afganistan, Irak, Filistin, Pakistan, Endonezya, Azerbaycan'da 19 bin çocuğun ihtiyacını karşıladık. Türkiye'de ağırlık verdiğimiz Güneydoğu'da 7 bin yetimin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. 2 bin 111 çocuğa ise 5 ülkedeki yetim eğitim merkezlerinde sürekli olarak bakıyoruz" dedi.

7 BİN ÇOCUĞA, SPONSOR AİLE
Savaşta annesi ve babasını kaybeden çocuklara sahip çıkmak için çaba gösterdiklerini kaydeden Özer, "Savaş bölgesinde en çok acıyı çocuklar çekiyor. Bağdat, Musul, Kerkük ve Telafer'de 4 bin çocuğa yardımlarımız sürüyor. Çeşitli ülkelerde hem Türkiye sevgisini yayıyor, hem de yetim çocukların hayata bağlanmasını sağlıyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, çeşitli nedenlerle yetim veya öksüz kalmış 7 bin çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Toplam 24 bin çocuk savaş nedeniyle acı günler yaşamaktadır. 2010 yılında bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD REKABET İSTEMİYOR
Küba lideri Fidel Castro, ABD'nin Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'i ...
OBAMA'DAN İLGİNÇ AÇILIM:
ABD'de Başkan Barack Obama'nın hükümetinin, ekonomiyi canlandırma planı ...
Çin Sallanmaya Devam Ediyor
Çin'in kuzeybatısındaki Çinghay eyaletinin Daçaydan bölgesinde yerel saatle ...
 
Bulgaristan'da IRKÇI SALDIRI:
Bulgaristan'da ırkçı ve aşırı milliyetçi özel televizyon kanalı, BNT'de ...
Medvedev'den Kafkas Açılımı
Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Kafkaslarda son dönemde yaşanan istikrarsızlığı ...
Danimarka'da Bir İlk:
Kopenhag belediyesi, Danimarka'nın ilk camisinin yapımına yeşil ışık yaktı.
 
Rusların Çok Gizli Operasyonu
Rus bilim adamları, Elbrus'un zirvesinde dünyada ilk olacak bir operasyon yapacak. Peki ama neden?
İran'da Reformculara Tecavüz İspatlandı
Bir İranlı milletvekili, cumhurbaşkanı seçiminden sonra gözaltına alınan ...
Kayıp Kız 18 Yıl Sonra Ortaya Çıktı
Amerika'da 11 yaşında kaçırılan kız, 18 yıl sonra ortaya çıktı. Tanıklar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Haber
TÜİK
DEAŞ
eyfel kulesi
Afganistan
ölüm haberi
Joachim Löw
uzaktan çalışma