E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sarkozy hakkında 7 yıl hapis cezası istendi 

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, yolsuzlukla yargılandığı "Libya davası"nda 7 yıl hapis cezası istendi.

27.03.2025 - 21:20
Sarkozy hakkında 7 yıl hapis cezası istendi

Ulusal basında yer alan haberlere göre, 10 yılı aşkın süredir devam eden soruşturmanın ardından yılbaşında açılan Sarkozy ve 12 kişi hakkındaki davada savcılık, eski Cumhurbaşkanı'nın 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

İddianamede, Sarkozy ile yargılanan eski İçişleri Bakanı Claude Gueant hakkında 6, yine eski İçişleri Bakanı Brice Hortefeux hakkında 3, eski Bütçe Bakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinden milletvekili olan Eric Woerth hakkında 1 yıl hapis cezası talep edildi.

Sarkozy, soruşturma sürecinin başından bu yana hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Sarkozy'nin, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi yönetiminden yasa dışı maddi destek almakla suçlandığı dava ocak ayında görülmeye başlanmış ve eski Cumhurbaşkanı'nın 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği ifade edilmişti.

Sarkozy, yolsuzluktan yargılandığı "telekulak" davasında Aralık 2024'te 1 yıl ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Sarkozy'nin 1 yıllık hapis cezasını evde elektronik kelepçeyle geçirmesine ve 3 yıl seçilme hakkından mahrum bırakılmasına hükmedilmişti.

- Olay

Fransa'da 2007-2012 yıllarında Cumhurbaşkanı olan Sarkozy'nin "2007'de cumhurbaşkanı seçim kampanyasını yürütmek için o zamanki Libya lideri Muammer Kaddafi'den yasa dışı maddi destek aldığı ve kampanyayı bu destekle yürüttüğü" ileri sürülüyor.

Sarkozy'nin 2006 sonu ile 2007 başında seçim kampanyasında Libya yönetiminden 50 milyon avro aldığı iddia ediliyor.

İddiaların ardından 2013'te olayla ilgili ön soruşturma açılmıştı. Sarkozy, 21 Mart 2018'de Paris'te gözaltına alınmış, ardından hakkında "seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağlamak, yolsuzluk yapmak ve Libya kamu fonlarını gizlemek" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Öte yandan, Libya davasında tanık statüsündeki Fransız-Lübnan kökenli iş insanı Ziad Takieddine'nin de 2006 sonlarında Libya'dan Sarkozy'ye 5 milyon avro getirdiği öne sürülüyor.

Takieddine de önce Sarkozy'nin Libya'dan finansman aldığını savunmuş, 2020'de ifadelerini değiştirerek aksini iddia etmişti.

Sarkozy'nin Takieddine'ye kendisi hakkındaki suçlamaları çekmesi için en az 8 kişi aracılığıyla baskı yaptığından şüpheleniliyor.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı'nın bunun için 608 bin avro harcadığı ileri sürülüyor.
 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Starmer: Ukrayna'da barış tüm Avrupa için hayati önem taşıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna'da adil ve kalıcı barışı sağlama ...
Mısır'da turistik denizaltı battı
Mısır'ın Kızıldeniz kıyısında Rus turistlerin bulunduğu denizaltının batması ...
İngiltere: Rusya'ya yönelik yaptırımları kaldırmanın zamanı değil
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, halihazırda Rusya'ya yönelik yaptırımların ...
 
'Grönland konusunda gerginliği tırmandırıyor'
Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, ABD Başkanı Donald Trump'ı, ...
Japonya'dan o adalar için tahliye planı
Japonya, Tayvan yakınlarındaki ada eyaleti Okinawa'ya bağlı adalarda yaklaşık ...
Orman yangınlarında ölü sayısı 27'ye yükseldi
Güney Kore'nin güneydoğusunda 21 Mart'ta başlayan ve halen söndürülemeyen ...
 
Trump'ın Kanada ve Grönland planına destek yüzde 20'nin altında
ABD'de yapılan bir ankette, Başkan Donald Trump'ın Kanada ve Grönland'ın ...
Rutte: Litvanya'da kaybolan 4 ABD askeri öldürüldü
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Litvanya'nın Belarus sınırına yakın Pabrade ...
ABD’de İsrail soykırımını eleştiren Türk öğrenciye gözaltı
ABD’de İsrail’i eleştiren yazıya imza atan Türk öğrenci Rumeysa Öztürk, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MHP
fatih terim
eyfel kulesi
Kuzey Kore
Demba ba
mehmet özkan
Fatih Erbakan
A) Milli Futbol Takımı
harç