Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nihat Özer, Türkiye'de her yıl yaklaşık 200 bin kişinin, kalp kaynaklı sağlık problemleri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, kalp hastalıklarının neredeyse yüzde 10'unda hiçbir belirti olmadığını bildirdi.
Prof. Dr. Özer, düzenli olarak yapılan sağlık taramalarıyla, hiçbir belirti vermeden ilerleyen kalp hastalıklarının erken dönemde tespit edilerek, tedavi edilmesine olanak sağlandığını kaydetti.
Hastaların yüzde 10'unda soruna ilişkin hiçbir belirti görülmediğine işaret eden Özer, "Türkiye'de her yıl yaklaşık 200 bin kişi, kalp kaynaklı sağlık problemleri nedeniyle yaşamını yitirmektedir. Sessizce ilerleyen kalp hastalıklarının neredeyse yüzde 10'unda hiçbir belirti olmayabilir" ifadelerini kullandı.
Özer, birçok hastalıkta olduğu gibi kalp sorunlarında da erken tanının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, check-up taramalarında önemli kalp rahatsızlıkların tanısının konulabildiğini aktardı.
Prof. Dr. Nihat Özer, 20 yaşına gelen herkesin kardiyolojik taramadan geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Eğer her şey yolundaysa 30-40 yaş arası her 3 yılda bir kontrollere gidilmelidir. Ancak bir sorun olması halinde bu aralık bir yıla düşmektedir. 40 yaşından sonra görülme sıklığı arttığı için, kişinin risk faktörlerinin de durumuna göre 1-3 yılda bir kardiyoloji uzmanına muayene olmak gerekir. Kişi, 50 yaşını geçtiyse yılda bir kez yaptıracağı kontrolleri aksatmamalıdır" önerilerinde bulundu.
habertürk
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...