E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türkiye Gana maç sonucu, özeti ve golleri 

A Milli Takım ilk yarıda Gana karşısında iki farkı yakaladı ancak ikinci yarıda Gyan'ı durduramayınca özel maçlardaki galibiyet hasreti 6 maça çıktı.

15.08.2013 - 07:07
Türkiye Gana maç sonucu, özeti ve golleri

2014 yolunda büyük hayal kırıklığı yaşatan ve Brezilya şansını oldukça azaltan A Milli Takım, umut vermiyor. Ganakarşısında 2-0'ı koruyamayıp 2-2'ye razı olan Milliler, son 3 hazırlık maçını da kazanamadı. A Milli Takım, etkili olduğu ilk yarıda Gana karşısında iki farkı yakaladı.. İkinci 45 dakikada etkinliğini kaybeden Ay Yıldızlılar, Asamoah Gyan'ı durduramadı, özel maçlardaki galibiyet hasretini 6 maça çıkardı..Karşılaşmadan dakikalar...
90' Matej Jug maçın son düdüğünü çalıyor. Maç 2-2'lik beraberlik ile son buluyor.
90' Matej Jug maçın sonuna 4 dakika ilave ediyor.
90' Wakaso Mubarak penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor ancak savunma topu kornere çeliyor.
90' Kazanılan serbest vuruşun başına Wakaso Mubarak geçiyor.
90' Asamoah Gyan Olcay Şahan ile girdiği ikili mücadele yerde kalıyor. Ve Gana önemli bir bölgeden serbest vuruş kazanıyor.
87' Gana Yussif Chibsah ile hızlı hücum şansı yakalıyor. Üçe üç gerçekleşen atakta Yussif Chibsah pas vermek yerine doğrudan kaleyi düşünüyor. Ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
86' Türkiye'de oyuncu değişikliği; Mevlüt Erdinç oyuna girerken Arda Turan oyundan çıkan isim oluyor.
83' Sol çaprazda kazanılan serbest vuruşu Selçuk İnan kullanıyor. Penaltı noktasına doğru ortasında Burak Yılmaz tek vuruşla topu ağlarla buluşturuyor. Ancak Burak Yılmaz şutun öncesinde ofsayt pozisyonunda bulunduğu için gol geçerlilik kazanmıyor.
80' Selçuk İnan'ın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Burak Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kalıyor. İlk hamlede kaleciyi geçsede top kaleden uzaklaşarak açısını kaybediyor. Burak Yılmaz müsait pozisyonda bulunan Arda Turan'a pas vermek yerine kaleyi deniyor. Ancak top yan ağlarda kalıyor.
76' GOL...Gana Asamoah Gyan ile skoru eşitliyor. Sağ kanatta topla buluşan Yussif Chibsah arka direkte ceza sahasına doğru hareketlenen Asamoah Gyan'a çok güzel bir orta yapıyor. Asamoah Gyan gelen ortaya güzel yükselerek uzak kale direğine doğru darbeli bir kafa vuruşu yapıyor. Volkan Demirel topu çıkarmak için hamle yapsada top malesef ağlarımızla buluşuyor.
73' Türkiye bir oyuncu değişikliğine daha gidiyor. Oyuna Caner Erkin girerken Hasan Ali Kaldırım oyundan çıkan isim oluyor.
70' Alper Potuk'un pasında sağ tarafta topla buluşan Selçuk İnan arka direkte hareketlenen arkadaşı Hamit Altıntop'a doğru çıkartıyor. Hamit Altıntop müsait pozisyona rağmen etkisiz bir kafa vuruşu yapıyor. Ve top kalecide kalıyor.
68' Türkiye'de oyuncu değişikliği; Emre Belözoğlu ve Olcay Şahan oyuna girerken Nuri Şahin ve Umut Bulut oyundan çıkan isimler oluyor.
67' Gana uzaktan şutlarla gol arıyor. Sol tarafta topla buluşan Wakaso Mubarak uzak mesafeye rağmen vuruşunu yapıyor. Sert şutunda topu Volkan Demirel tek hamlede kontrol ediyor.
61' GOL...Gana Asamoah Gyan ile farkı bire indiriyor. Sol kanatta topla buluşan Asamoah Gyan bireysel çabasıyla ceza sahası içerisine kadar giriyor. Savunmanın baskısı ve açısının dar olmasına rağmen vuruşunu yapıyor. Vuruşunda Volkan Demirel topa müdahale edemiyor ve top ağlarımızla buluşuyor.
60' Gana oyuncu değişikliklerine devam ediyor. Oyuna Mahatma Otoo ve Yussif Chibsah girerken oyundan Dominic Adiyiah ve Mohammed Rabiu çıkıyor.
59' Dominic Adiyiah'a Alper Potuk sert bir müdahalede bulunuyor. Bu sert müdahalesi sonrasında Alper Potuk hakem Matej Jug tarafından sarı kart ile uyarılıyor.
55' Ceza sahası hemen dışında kazanılan serbest vuruşu Asamoah Gyan kullanıyor. Asamoah Gyan kaleye cepheden gören bir noktadan yerden uzak direğe doğru sert bir vuruş çıkartıyor. Vuruşunda top yerden az farkla auta çıkıyor.
54' Gana bir oyuncu değişikliğine daha gidiyor. Daniel Opare oyuna girerken Samuel Inkoom oyundan çıkan isim oluyor.
51' Sol kanattan kazanılan korneri Selçuk İnan kullanıyor. Ceza sahasına doğru ortasında savunma topu ceza sahası dışına doğru uzaklaştırıyor. Top o bölgede bekleyen Nuri Şahin'de kalıyor. Nuri Şahin bekletmeden vuruşunu yapıyor. Ancak top arkadaşı Semih Kaya'ya çarparak tehlike bölgesinden uzaklaşıyor.
46' Gana ikinci yarıya oyuncu değişikleri ile başlıyor. Brimah Razak ve Asamoah Gyan oyuna girerken Adam Larsen Kwarasey ve Christian Twasam oyundan çıkan isimler oluyor.
46' Gana ikinci yarının hemen başında etkili oluyor. Sol çaprazda topla buluşan Dominic Adiyiah bekletmeden  yakın direğe doğru vuruşunu yapıyor. Ancak kalede Volkan Demirel topu son anda kornere çeliyor.
46' Matej Jug'un düdüğüyle ikinci yarıya Türkiye başlıyor.
45' Matej Jug ilk yarının son düğünü çalıyor. 
44' Türkiye hızlı hücum şansı yakalıyor. Sol kanatta topla buluşan Umut Bulut hızla son çizgiye doğru hareketleniyor. Hemen ceza sahası içerisinde müsait bir pozisyonda bulunan Burak Yılmaz'a çıkarmak istiyor. Ancak ortası Burak Yılmaz'ı aşıyor. Burak Yılmaz kendini aşan topu tekrar kontrol ediyor ve hemen yardıma gelen Arda Turan'a çıkartıyor. Arda Turan topun gelişine çok sert bir vuruş çıkartıyor. Ancak kaleci topu ceza sahası içerisine doğru çeliyor.
42' Orta alanda Burak Yılmaz ve John Mensah ikili mücadeleye giriyor. John Mensah Burak Yılmaz'a sert bir müdahale yapıyor. Ve hakem John Mensah'ı sarı kartı ile uyarıyor.
39' Wakaso Mubarak Gana yarı sahasının hemen başında Nuri Şahin 'e sert bir müdahalede bulunuyor. Bu müdahalesi sonrasında hakem Matej Jug Wakaso Mubarak'e sarı kart gösteriyor.
39' Uzaklaştırılan topta Nuri Şahin topun gelişine vuruşunu yapıyor. Ancak vuruşunda topa istediği gibi yön veremiyor ve top yerede sekerek auta çıkıyor.
38' Sol kanattan kazanılan korneri Selçuk İnan kullanıyor. Altı pas içerisine gönderdiği topta savunma topu ceza sahası dışına doğru uzaklaştırıyor.
35' Savunmada topla buluşan Selçuk İnan topu kontrol ettikten hemen sonra arkadan Mohammed Rabiu'nun sert müdahalesine maruz kalıyor. Kısa süreli bir sakatlık geçiren Selçuk İnan tedavisi tamamlandıktan sonra oyun alanına geri dönüyor.
33' Maçın bu bölümünde Gana topla daha fazla oynayan taraf olarak göze çarpıyor.
29' Hamit Altıntop golde asist yapan isim oluyor.
29' GOOOLL!! Türkiye Umut Bulut ile farkı ikiye çıkartıyor. Sağ kanatta topla buluşan Hamit Altıntop son çizgiye kadar iniyor. Arkadaşı Umut Bulut'un ön direğe doğru hareketlendiği gören Hamit Altıntop o bölgeye doğru güzel bir pas çıkartıyor. Umut Bulut'da savunmaya rağmen kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.
24' Burak Yılmaz net bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Alper Potuk topla birlikte hızla hareketleniyor. İlk rakibini geçen Alper Potuk savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Burak Yılmaz'a güzel bir pas çıkartıyor. Sağ çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz ceza sahasına kadar giriyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Burak uzak direğe doğru sert bir vuruş deniyor. Ancak top doğrudan auta çıkıyor.
21' Wakaso Mubarak yakın direğe doğru ortasını yapıyor. O bölgede Dominic Adiyiah topa doğru iyi hareketlenerek savunmanın arasından kafa vuruşunu yapıyor. Ancak top yandan auta çıkıyor.
21' Sol taraftan kazanılan kornerin başına Gana takımından Wakaso Mubarak geliyor.
19' Sağ kanatta topla buluşan Hamit Altıntop bekletmeden ortasını yapıyor. Ancak Gana savunması doğru yer alarak topu tek hamlede tehlike bölgesinden uzaklaştırıyor.
16' Hasan Ali Kaldırım sol tarafta savunma arkasına koşu yapan Arda Turan'ı düşünüyor. Ancak Arda Turan ofsayt pozisyonunda kalıyor.
15' Nuri Şahin sol ayağıyla doğrudan arka direğe doğru ortasını yapıyor. O bölgede bulunan Semih Kaya zor bir pozisyon olmasına rağmen kafa vuruşunu yapıyor. Ancak top doğrudan auta çıkıyor.
15' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşun başına Nuri Şahin geçiyor.
14' Gana sağ kanattan etkili geliyor. Sağ tarafta topla buluşan Wakaso Mubarak önündeki boş alanı hızla katediyor. Ceza yayına yaklaştığı anda vuruş açısını yakalıyor. Sol ayağıyla sert vuruşunda kaleci Volkan Demirel topu iki hamlede kontrol ediyor.
12' Orta alanda topla buluşan Nuri Şahin savunmaın arkasına koşu yapan arkadaşı Burak Yılmaz'ı düşünüyor. Ancak Nuri Şahin pası atmakta geç kalınca Burak Yılmaz ofsayt pozisyonunda kalıyor.
7' GOOOLL!! Türkiye Burak Yılmaz ile maçta 1-0 öne geçiyor. Sol taraftan kazanılan kornerin başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın altı pas üzerine gönderdiği topta Gana savunması topu uzaklaştıramıyor ve top Burak Yılmaz'ın önünde kalıyor. Burak Yılmaz kalabalık savunmaya rağmen düzgün bir vuruş yapıp topu ağlarla buluşturuyor.
-80 bin kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, A Milli Futbol Takımımızı Gana karşısında yaklaşık 400 kadar taraftar çoşku ile destekliyor.
-5 dakika geride kaldı. Gol yok. 
1' Türkiye maçın hemen başında çok önemli bir pozisyonundan yararlanamıyor. Gana savunması hazırlık pası yaparken Burak Yılmaz'ın ani baskısıyla karşılaşıyor. Hatalı pasta top Burak Yılmaz'da kalıyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Burak kalecinin hemen yanından topu ağlarla buluşturmak istiyor. Ancak kaleci Adam Larsen Kwarasey topu son anda kornere çeliyor.
-Maç başladı. Başarılar Milli Takım...
-İki takımda sahada. İstiklal marşımız söylendi.
TÜRKİYE-GANA
STAT: 
Atatürk Olimpiyat
SAAT: 21:00
HAKEM: Matej Jug
YAYIN: Kanal D
TÜRKİYE: Volkan, Hamit, Semih, Ömer Toprak, Hasan Ali, Alper, Selçuk İnan, Nuri, Arda, Umut, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
GANA: Kwarasey, Inkoom, Atsu, Badu, Mohammed, Asante, Sumaila, Adiyiah, Mensah, Mubarak, Afful.
YEDEKLER: Braimah, Asamoah Gyan, Opare, Mohammed, Chibsah, Otoo, Dauda, Asamoah
A Milli Futbol Takımı 506. kez sahaya çıkıyor! Milliler bu maçla tarihininde Gana ile ikinci kez karşılaşmış olacak. İki ülke takımları daha önce 26 Mayıs 2006'da Almanya'da karşılaştı. 1-1 biten maçta Milli Takım'ın golünü Nihat Kahveci attı. Gana maçı ile Atatürk Olimpiyat Stadı da ikinci kez Milli Takım'a ev sahipliği yapacak. Olimpiyat'ta oynanan tek maçta Ay-yıldızlılar, 8 Ekim 2005'te Almanya'yı Halil Altıntop ve Nuri Şahin'in golleriyle 2-1 mağlup etmişti. Gana mücadelesi, Ay-yıldızlı ekibin 506. karşılaşması olacak. Milliler 90 yıllık tarihinde oynadığı 505 maçta 181 galibiyet ve 119 beraberlik aldı, 205 kez de rakiplerine yenildi. Milli Takım son 1 yıl içinde oynadığı 11 karşılaşmada sadece Estonya ve Andorra'yı yendi. Diğer 9 maçta Ay-yıldızlılar, 3 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde oynanan toplam 17 maçta da Milli Takım 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 yenilgi ile kötü bir performans çizdi. Milliler, son randevuda Almanya'da Slovenya'ya özel maçta 2-0 mağlup olmuştu.

türkiye 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye-2, Gana-2, Türkiye Gana Maçı Geniş Özeti
Dünya Kupası grup eleme maçları hazırlıkları kapsamında Gana ile karşılaşan ...
Türkiye Gana Maçı Yine Hüsranla Bitti!
Dünya Kupası grup eleme maçları hazırlıkları kapsamında Gana ile karşılaşan ...
Türkiye Gana Maçı 2-2 Özeti Golleri
2-0 öne geçtiğimiz maçta, ikinci yarıda Gyan’ı durduramadık. Son 5 özel ...
 
Türkiye Gana Maçı Özeti ve Golleri
2-0 öne geçtiğimiz maçta, ikinci yarıda Gyan’ı durduramadık. Son 5 özel ...
UEFA'yı Bekleyen En Büyük Tehlike!
UEFA'nın Metalist Kharkiv'in yerine PAOK'u alması sonrasında Fenerbahçe ...
Türkiye-Gana Maçında Fark İkiye Çıktı
A Milli Futbol Takımımız 2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri hazırlıkları ...
 
Milli Takımın Maçına 106 Bilet Satıldı!
A Milli Futbol Takımımız'ın Gana ile oynadığı hazırlık maçındaki o detay...
A Milliler Gana ile Karşılaşıyor! Canlı Anlatım!
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Gana ile karşı karşıya geliyor. ...
Türkiye Gana Hazırlık Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda? Türkiye Gana Maçı İzle Kanal D 21:00
A Milli futbol takımımız Afrika ülkesi Gana ile hazırlık maçına çıkıyor. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Torku Konyaspor
hollanda
passolig
emrah yılmaz
Ahmet Kaya
Ersun Yanal
Guus Hiddink
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin