Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve kendisine yardım eden arkadaşı Fatih Gökçe’ye ‘adam öldürme’ suçundan verilen ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezaları Yargıtay tarafından onanmıştı.
Ancak Gökçe’ye verilen ‘cinsel saldırı’ suçu delil yetersizliği gerekçesiyle bozulmuştu. Yargıtay, Gökçe’nin ceza artırımını da ‘minibüsün yaşama zorunluluğu bulunan alan olarak görülmediği’ gerekçesiyle bozmuştu.
Minibüs muamması
Yeniden Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bugün karar duruşması yapıldı.
Mütaalasını sunan savcı, Yargıtay’ın ceza artırımını bozma kararına uyulmasını, cinsel saldırı suçunu bozma kararına ise direnilerek bu suçtan ceza verilmesini istedi.
Aslan ailesinin avukatları da minibüsün ‘zorunlu yaşam alanı’ olarak görülmesini, Gökçe’nin cezasında artırıma gidilmesini talep etti.
‘Allah bir kapıyı kapatır, diğerini açar’
Duruşmaya SEGBİS’le bağlanarak savunma yapan sanık Gökçek, “Görmediğim birine tecavüzle suçlanıyorum. Önce suça yardım etmedim, sonra da öldürmedim diyordum, şimdi de tecavüz etmedim diyorum” dedi.
Gökçe, olay günü bilincinin yerinde olmadığına yönelik iddiasını bir kez daha dile getirerek şunları söyledi: “O akşam kendimde değildim. Bunlar oldu. Allah bir kapıyı kapatır, diğerini açar. O gece tecavüz edebilecek kadar aklım başımda mıydı diye adli tıp raporu alınmasını istiyorum.”
Gökçe’nin avukatı da müvekkilinin tahliyesini istedi.
22 yıl ceza
Mahkeme, Yargıtay’ın bozmasına karşın, Gökçe’ye ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. Saldırıya uğrayannın baygın ya da ölü olmasını da dikkate alan mahkeme, sanığın cezasını 22 yıl altı aya yükseltti.
Bu kararla mahkeme, Yargıtay’ın ‘minibüsün yaşama zorunluluğu bulunan alan olarak görülmediği’ kararına uymuş oldu.
‘Sapıklara gün doğdu!’
Kararı değerlendiren amca Yaşasın Aslan şunları söyledi: “Bir vatandaş olarak anladığım, toplu taşıma araçlarında sapıklara gün doğdu. Bu manşet olsun. Bu tarihi bir karardır. Nasıl bir önlem alınacak. Bundan sonra eğer kanunlar yetersizse Meclis toplu taşıma araçlarını da bu konuya dahil etsin. Ona göre önlem alınsın. Değilse sapıklara gün doğdu. Allah sonumuzu hayretsin. Bu karar bizi kısmen memnun edecek. Takdir edersiniz ki artık suçu işleyenler ne kadar ceza alacaklarını çok iyi biliyorlar. Bu karardan sonra toplu taşıma aracında sapıksal saldırıda bulunduklarında ne kadar ceza alacaklarını bilecekler. Çünkü İndirimi var.”
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...