Rize'de sekiz yıl önce su yerine yağ çözücü içen 10 yaşındaki Mustafa Sancaktutan, midesine bağlanan cihaz vasıtasıyla sıvı mama ile besleniyor. 75 kez ameliyat olan Sancaktutan, 76. ameliyat başarılı geçerse yemek yiyebilecek.
Anne Sinem Sancaktutan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında oğlu Mustafa'nın mutfak tezgahı üzerinde bıraktıkları yağ çözücüyü su zannederek içtiğini ve yemek borusunun yandığını belirtti.
Çok zor dönem geçirdiklerini ifade eden Sinem Sancaktutan, ''Oğlum benden su istedi. Ellerim kirli olduğu için yıkayıp vermek istedim. O arada yağ çözücüyü içmiş. Doktora götürdük. Bu sürenin ardından uzun bir ameliyat dönemi geçirdik. Oğlum 75 kez ameliyat oldu. Yemek borusunun yarısı alındı. En son midesinden cihaz bağlandı ve son dört yıldır midesinden sıvı mama ile besleniyor. Sadece su içebiliyor'' dedi.
Oğlunun yemek yemesini görmeyi çok istediğini ifade eden Sancaktutan, ''Rüyalarıma giriyor. Onun yemek yediğini görmeyi çok istedim. 75 ameliyat için varımı yoğumu sattım. İstanbul'da bir hanımefendi çok büyük fedakarlıklar yaptı. Şimdi evlere temizliğe gidiyorum. Bir tane inek bakıyorum. Eşim çalışmıyor. Elimde kalanların da hepsini satmaya hazırım. Yeter ki oğlum düzenli beslenebilsin'' diye konuştu.
Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk cerrahi servisinde, oğlu Mustafa'nın 76. ameliyatını olacağını kaydeden Sancaktutan, ''Servisin tam olarak hizmete açılmasını bekliyoruz. Mustafa 76. ameliyatını olacak. Doktorlar kalın bağırsağından yemek borusu yapılacağını söyledi. Eğer başarı sağlanırsa Mustafa artık ağızdan beslenebilecek. Tek umudumuz bu ameliyat'' bilgisini verdi.
Mustafa Sancaktutan ise normal insanlar gibi beslenmek istediğini belirterek, ''Her şeyi özlüyorum. Arkadaşlarım, okulda normal besleniyor. Ben ise saatlerce cihaza bağlı olarak midemden besleniyorum. Ben de her çocuk gibi dondurma, çikolata yemek istiyorum'' diye konuştu.
''AMELİYAT RİSKLİ''
Rize Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Serdar Arda ise konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
''Ameliyat riskli. Hazırlıklarımız devam ediyor. Tetkiklerin tamamlanması 15 gün alacak. 15 gün sonra ameliyat yapmayı düşünüyoruz. Çok uzun ve zor bir ameliyat olacak. Ancak elimizde başka bir seçenek bulunmuyor. Önemli olan çocuğun vücudunun ameliyata cevap vermesi. Başarılı olacağına inanıyoruz.''
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...