E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Çelik:11,5 Katrilyon Liralık Gelir Bekliyoruz 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bağkur ve sigorta prim borçlarının ödenmesi için yeni düzenlemeyle 20 günlük bir zaman daha tanıdıklarını belirterek, toplam 11,5 katrilyon liralık bir gelir beklediklerini aktardı.

4.08.2008 - 21:51
Bakan Çelik:11,5 Katrilyon Liralık Gelir Bekliyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bağkur ve sigorta prim borçlarının ödenmesi için yeni düzenlemeyle 20 günlük bir zaman daha tanıdıklarını belirterek, toplam 11,5 katrilyon liralık bir gelir beklediklerini aktardı.

Osmangazi Belediyesi Doğanbey Kentsel Dönüşüm Temel atma törenine katılan Bakan Faruk Çelik, burada yaptığı değerlendirmede çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesinin AK Parti'nin kapatma davası konusunda verdiği karara saygı duyduklarını belirten Bakan Çelik, bütün yaşanan sıkıntılara rağmen kendilerinin görev yaptıkları 5 buçuk yıl boyunca yalnızca hizmet için çalıştıklarını belirtti.

Meclisin tatil olacağı gün çok önemli bir yasayı çıkardıklarını ve bu yasa ile Bağkur ve sigorta prim borcu olan vatandaşların 3 aylık sürüde yaptıkları müracatlar neticesinde 18 katrilyon 400 trilyon liralık bir yapılanmanın gerçekleştiğini anlatan Bakan Çelik, "Bunun 2 katrilyon lirası devletin kasasına girmiş bulunuyor 5 buçuk katrilyon lira ise bir ay içinde devletin kasasına girecek, 6 buçuk katrilyon ise önümüzde ki bir yıl içinde olmak üzere toplam 11 buçuk katrilyon lira devletin kasasına girecek." dedi. Bu konuda tarım ve esnaf kesimi başta olmak üzere vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bu süreyi 20 gün uzattıklarını anlatan Bakan Çelik, bu 20 gün içinde yasa yürürlüğe girdikten sonra peşin ödeme yapacak vatandaşların müracaat yapacaklarını ve gelecek ayın sonuna kadar bundan istifade edeceğini söyledi. Vadeliler içinde bir yıllık bir hak daha tanıdıklarını anlatan Bakan Faruk Çelik, bu vatandaşların da bu sürede borçlarını ödeyeceğini ifade etti.

Ayrıca özürlü vatandaşlara verilen 170 ve 207 YTL'lik aylıkların alınabilmesi için vilayetlerde alınan raporların Ankara'da kurullarda incelenebilmesi ve aylığın bağlanabilmesi için 2 yıllık bir süre gerektiğini hatırlatan Bakan Faruk Çelik,"Şimdi yaptığımız düzenleme ile Bursa'dan alına rapor yeterli olacak kendi vilayetinde alınan özürlü raporu Ankara'da da geçerli olacak ve bir ay içinde aylakları bağlanacak." dedi. Bakan Faruk Çelik, ayrıca 20 bin usta öğreticinin başta emeklilik olmak üzere sorunlarını çözmek içinde, önemli düzenlemelerin getirildiğini anlattı.

"KEY ÖDEMELERİ"

Konut Edindirme Yardımı(KEY) ödemeleri konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Faruk Çelik, bu yükünde kendi hükümetleri sırtına bindiğini anlatarak, "1987 yılında işçi ve memurdan para kesilmeye başlanmış 1995'e kadar. Neden kesilmiş biliyor musunuz? sizi ev sahibi yapacağız diye. Peki ev sahibi yapmışlar mı? yok. Paralarını geri aldılar mı? hayır onU da almadılar. Para nerede? para uçtu gitti. Hani var ya hikayeler. Şimdi ne olacak. Şimdi bütün bu 1980 ve 90'ların yükleri bu iktidarın sırtında" diye konuştu.

14 katrilyon liralık nemaları ödediklerini dile getiren Bakan Faruk Çelik, sözlerini "Şimdide KEY paralarını ödemeye çalışıyoruz. Bu kayıplar nerde bütün kurumlar maliye, sosyal güvenlik, belediyeler, kestikleri paranın bilgilerini Emlak Bankasına bildirmişler. Emlak Bankası ne yapmış batırılmış, batmış. Bununla da kalmamış bütün bu evrakları götürüp sekaya vermiş burada hurda olmuş. Bir de diyorlar ki bu millet bizi neden kovdu? Bu millet az bile yapmış size. Türkiye'nin dertleri büyük, sorunları çok, hangi meselesine el atarsanız kokuşmuş durumda. Ama bunları bir bir çözüyoruz çözeceğiz. Bu iradenin gücünü de sizden alıyoruz" şeklinde noktaladı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enerji Faturası Hızla Büyüyor
Türkiye'nin ham petrol, akaryakıt, doğal gaz, sıvılaştırılmış petrol gazı ...
Domates Tarlada 12 YKR, Pazarda 1 YTL
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, 25 kilo gelen domates kasaları tarlada ...
Tüketici Güveninde Hafif Toparlanma
GFK Türkiye’nin araştırmasına göre, Haziran 2008’de 66,4 olan Tüketici ...
 
İnternette Vergi İndirimi Geliyor!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internet ücretlerinde indirim müjdesi ...
Ramazan İçin Büyük Vurgun Uyarısı
Türkiye Ziraatçılar Derneği ve Ziraat Odaları Birliği uyardı: "Ramazan ...
IMF İlle İhtiyati Stand-by Çalışmaları Başlıyor
Türkiye ile IMF arasındaki, ihtiyati stand-by seçeneğine ilişkin çalışmalar, ...
 
Bakan Güler: TPAO Kutup Yıldızı Olacak
Enerji Bakanı Güler, arama ve yatırım bütçesinde hiç bir fedakarlıktan ...
Mahkeme: Otogar Ücreti Haksız
Eyüp Mahkemesi, Bayrampaşa’daki Otogar’a özel otomobiliyle giriş yapan ...
Duble Yolda 2010 Hedefi Müthiş
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''2010'a kadar İstanbul'dan yola çıkan, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Christoph Daum
Demba ba
kardeş
poyraz karayel
ygs soru ve cevapları
uefa
madenci
Devlet Bahçeli
EURO2016