E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Unakıtan TÜMSİAD'ı Kabul Etti 

TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a makamında planlanmış bir nezaket ziyaretinde bulundu.

15.08.2008 - 22:36
Bakan Unakıtan TÜMSİAD ı Kabul Etti

TÜMSİAD Heyeti Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı ziyaret etti,  SSK primleri yüzde 25 düşecek

Nedim Odabaş'ın haberi

TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a makamında planlanmış bir nezaket ziyaretinde bulundu.

kullan

TÜMSİAD Genel Başkanı Yıldırım, TÜMSİAD ile ilgili Bakan’a kısa bir brifing vererek, hazırladıkları KOBİ’lerin sorunları ve çözüm yolları raporunu da sundu. Mehmet Yıldırım, çok genç bir dernek olmasına rağmen TÜMSİAD’ın ülke geneline ve Avrupa ayağındaki şubelerle üye sayısını 5 bine ulaştırdığını, KOBİ’lerin sorunlarının çözüm adresi olarak çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Yıldırım, “KOBİ’ler ekonomimizin lokomotifidir. Dünya ile serbest rekabeti gerçekleştirebilmek ve bölgesel güç olabilmek adına çok önemli görevleri vardır. KOBİ’lerimizin sorunlarını çözmek, ekonomimizin de önünü açmak anlamına gelir” diye konuştu. Yıldırım, “Gerek bölgemizde, gerek Avrupa’da gerekse dünyada küresel ölçekli ticareti geliştirmemiz, ancak KOBİ’lerin bu konudaki sıkıntılarını çözmekle aşılabilir. Bu bağlamda, düşük kur yüksek faiz uygulamasının revize edilmesini bekliyoruz. Öte yandan, KOBİ’lerin sırtındaki istihdam yükleri, artan enerji maliyetleri, üretim-pazarlama-markalaşma bilinci ve keskin rekabet kurallarının değişimine ayak uydurmaları bağlamında, en kısa zamanda bir KOBİ bakanlığı kurulması hükümetimizden dileğimizdir” açıklamasını yaptı.

kullan

 TÜMSİAD raporunu inceleyen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TÜMSİAD’ın özellikle Anadolu’daki KOBİ’lerin buluştuğu çatı olarak çok önemli bir fonksiyon üstlendiğini belirterek, “Bundan sonra TÜMSİAD’ın yapacağı çalışmaları çok yakından izleyeceğim ve KOBİ’lerimizin geleceği adına size her türlü desteği vereceğim” dedi.

kullan

Unakıtan “Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi için hükümet olarak üzerimize düşen herşeyi yapıyoruz. Türkiye, çok zorlu süreçlerden geçti. Gerek dünyadaki global kriz, gerekse ülkemize has sorunlar dolayısıyla çok zorlu bir süreci alnımızın akıyla geçtiğimizi düşünüyorum. Ekonomik parametreler daha da iyileştirilecek. SSK primlerinin düşürülmesiyle ilgili çalışma son aşamaya geldi. Bizler Kurumlar Vergisi’ni yüzde 30’dan yüzde 20’ye düşürdük. SSK primlerinin düşürülmesiyle ilgili olarak, “Yüzde 5 düşürülecek” çalışmasını yapıyoruz. Yani total olarak düşündüğünüzde SSK primlerinin yüzde 25 olarak düşürüldüğünü söylememiz mümkündür. Bütün dünyada hissedilen kriz, ekonomimizin dirençli olması dolayısıyla ülkemizde aşırı biçimde hissedilmiyor” dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KESK Başbakanlık'ta Masa Dağıtacak
KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetin Toplu İş Sözleşmesi'nin kabul ...
Avrupa Türk Meyvesi İstedi
Kuraklık nedeniyle geçen yıl sebze ve meyvede fiyat artışları yaşanırken ...
Merkez Bankası Faizi Değiştirmedi!
Merkez Bankası, Banka bünyesindeki para piyasası ve İMKB Repo-Ters Repo ...
 
Tüketicilerin Bankalara Borcu 110.3 Milyar YTL'ye Çıktı
Tüketici kredileri 1-8 Ağustos haftasında 482.1 milyon YTL artarak 79 ...
Sabiha Gökçen 'Ekonomik Havalimanı' Olacak
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, iç hat konma, konaklama ve aydınlatma hizmet ...
Faturayı Küçültmenin Yolları
Enerji verimliliği kapsamında tüm Türkiye genelinde elektriğin tasarruflu ...
 
Türkiye Turizmde Atağa Geçti
Avrupa’nın ikinci büyük seyahat şirketi Thomas Cook, turizm sektöründe ...
Büyük Fırsat İçin Son Gün 30 Eylül
Bağ-Kur'dan düşük emekli maaşı almak istemeyenler dikkat! Sosyal güvenlik ...
İşte Mesleğe Göre Ek Zam Tablosu
Başbakan Erdoğan talimat verdi, ek zamlar yükseltildi. Maliye Bakanlığı'nın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Acun Ilıcalı
Almanya
Kuzey Kore
sınav stresi
TV8
Okan Buruk
Maden Ocakları
bodrum