“Ibuprofen” isimli steroid içermeyen ilaç etken maddesinin günlük rutin kullanımla insan ömrünü ortalama 12 sene uzatıyor. Bilim insanları kanıtladı. Bu madde insan ömrünü uzatıyor.
ABD’de Texas A&M Üniversitesi’nin yaptığı araştırmayla, ilk kez 60’lı yıllarda üretilen ve ilaçlarda kullanılan “Ibuprofen” isimli steroid içermeyen ilaç etken maddesinin günlük rutin kullanımla insan ömrünü ortalama 12 sene artırabileceği ortaya konuldu.
Araştırmaya göre, yapılan laboratuvar testlerinde bu maddeyi içeren ilaçların verildiği solucanlar ve sineklerin ömrü yüzde 15 arttı. Bu oran insan ömrünün 12 yılına karşılık geliyor. Uzmanlar, maddenin uzun süreli kullanımında bazı yan etkilerinin görüldüğüne dikkat çekti.
Habertürk
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |