E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bu rezilliğe nasıl izin verdiniz? 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer içinde skandal ifadelerin yer aldığı ‘Peygamberimizden Dini Hikayeler' adlı kitabın okullarda dağıtılmasını Meclis gündemine taşıdı.

18.01.2018 - 14:42
Bu rezilliğe nasıl izin verdiniz?


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Çakırözer, “ Cinsel istismarı normal gören bu kitabın okullarda dağıtımına, bu rezilliğe nasıl izin verdiniz? Çocuklarımızın geleceği, ruh sağlığı için büyük tehlike saçan bu kitabı yazanlar, basımını onaylayanlar ve dağıtımını yapanlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatacak mısınız?” diye sordu. 

CHP’li Çakırözer Eskişehir'in merkez ilçesi Tepebaşı'nda ilkokul 3. sınıf öğrencilerine dağıtılan ‘Peygamberimizden Dini Hikayeler' adlı kitabı ve kitabın 58 ve 59. sayfalarında yer alan hikâyenin bir bölümünde yer alan,  "Amcamın güzel bir kızı vardı. Onu herkesten çok seviyordum. Ona yaklaşmak istedim. Ama bana yüz vermedi. Bir süre sonra kıtlık oldu. Amcamın kızı bana geldi. Açlık ve yoksulluk içinde olduklarını söyledi ve benden yardım istedi. Ona, kendisini bana teslim etmesi karşılığında yüz yirmi altın verdim. Kabul etmek zorunda kaldı” ifadelerini Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. 

NASIL İZİN VERDİNİZ?

Kitabın basımı yapılmadan önce herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığına dikkat çeken Çakırözer, “ Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ilkokul öğrencilerine dağıtılan ve içerisinde ‘cinsel istismar’ içerikli hikayenin yer aldığı bu kitapla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu kitabın yazılmasına ve basımının yapılmasına nasıl izin verilmiştir? Bu kitabın okullarda dağıtımı kimlerin bilgisi dahilinde ve talimatı ile gerçekleşmiştir?” diye sordu. 

ÇOÇUKLARIN EĞİTİMİ TARİKATLARA MI BIRAKILIYOR?

Kitabın daha öncede farklı illerde farklı okullarda bahsi geçen dernek tarafından dağıtımının yapıldığını hatırlatan Çakırözer,  “Okullarımızda eğitim, çocuklarımızın ruh sağlığı Bakanlığınızın izniyle tarikat, vakıf ve derneklere mi bırakılmak isteniyor” dedi. 

HUKUKİ BİR SÜREÇ BAŞLATILDI MI?

Bakanlık tarafından benzer yayınlar ile ilgili herhangi bir toplatma, yasaklama yapılıp yapılmadığını soran Çakırözer’in yanıtlanmasını istediği sorular şöyle; “Çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyecek içeriğin önüne geçilmesini ve bunun için önlemlerin alınması hususunda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bakanlığınız benzer skandal yayınlar ile ilgili herhangi bir toplatma, yasaklama yapmış mıdır? Hukuki bir süreç başlatmış mıdır? Başlatmış ise hangi sonuçlara ulaşılmıştır?”

 

ETİKETLER:
CHP , Eskişehir , Utku Çakırözer
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
dolar
Almanya
Kuzey Kore
Cüneyt Çakır
Mersin İdmanyurdu
Kobani
Ahmet Kural
Brezilya